Bilanț la Primărie: Satu Mare, în mișcare! Pasarelă, poduri, reabilitări și bani europeni

Primarul  Kereskényi Gábor a prezentat bilanțul investițiilor făcute în municipiul Satu Mare în ultimul an. Edilul mizează pe fonduri europene pentru proiectele de mare anvergură și setează ca priorități pentru următoarea perioadă continuarea transformării spațiilor publice.

La final de an, primarul  Kereskényi Gábor a făcut un scurt bilanț al realizărilor municipalității. Edilul a promis că va continua investițiile în infrastructura rutieră. Banii care merg către refacerea trotuarelor și drumurilor sunt dublați de sumele investite în mobilitate prin realizarea pistelor pentru bicicliști.

Refacerea spațiului public, o prioritate

Pe lângă asfaltările și realizarea parcărilor în cartierele sătmărene, primarul își propune continuarea investițiilor, mai ales prin atragerea de fonduri europene. Până acum, spune edilul, au fost obținute finanțări în valoare de 27 de milioane de euro pentru proiectele de reabilitarea a celor două zone centrale, inclusiv pentru realizarea pasarelei peste Someș. În plus, banii europeni vor ajuta și la refacerea zonei Cubic, una dintre problemele serioase ale municipiului Satu Mare.

Tot prin bani europeni, Satu Mare mai face un pas spre occident. Se vor amenaja noi piste pentru bicicliști și se vor cumpăra și 20 de autobuze hibride.

La toate astea se adaugă modernizarea unor instituții de învățămân și promovarea mobilității.

Primăria a investit și în refacerea spațiilor verzi, dar și în servicii sociale.

Investiții pentru siguranța cetățenilor

Pe lângă montarea de noi camere de supraveghere, ultimul an a adus și extinderea iluminatului public, o investiție care va continua și în anul următor.

Tot în 2018 s-a închis și imobilul de pe strada Horea, iar acum municipalitatea caută soluții împreună cu proprietarii pentru refacerea și recuparea din punct de vedere social a zonei.

Prioritară a fost și intensificarea patrulelor Poliției Locale și diminuarea fenomenului infracțional.

Proiecte de anvergură

Pe lângă investițiile private care au accelerat mediul de afaceri, Primăria are și ea proiecte de anvergură care au început să fie puse în practică. Este vorba despre al treilea pod, dar și centura Sătmarului și lucrările care deja au debutat pentru cel de-al patrulea pod.

Iar pentru a face față la criza de locuințe, în vara acestui an au fost predate amplasamentele pentru trei noi blocuri ANL.1 Comment on "Bilanț la Primărie: Satu Mare, în mișcare! Pasarelă, poduri, reabilitări și bani europeni"

  1. Un primar de treaba.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kereskenyi Gabor
În plină criză de locuințe, Armata ține blocuri neocupate în Satu Mare

Închide