BOIERIE. Salariile din Primăria Satu Mare au crescut substanțial: între 20 și 50%


Consiliul Local Satu Mare a adoptat proiectul de hotârâre privind stabilirea salariilor pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Satu Mare şi din serviciile publice din subordinea Consiliului Local al Municipiului Satu Mare. Practic, creșterile salariale sunt cuprinse între 20% și 50%. Media fiind de circa 23%.

 

Primarul Gabor Kereskenyi a declarat în cadrul ședinței că prin adoptarea acestei hotărâri s-a făcut ”dreptate” pentru toți angajații Primăriei municipiului Satu Mare. Totodată, a fost eliminată orice formă de discriminare și s-a instituit un tratament egal cu privire la personalul din cadrul Primăriei, care prestează aceeași activitate și are aceeași vechime în muncă și în funcție.

“Prin acestă hotărâre se realizează o ierarhizare, pe verticală, cât și pe orizontală, în cadrul aceluiași domeniu, în funcție de complexitatea și importanța activității desfășurate. Se elimină toate sporurile care se acordau până acum, astfel că va exista o transparență a mecanismului de stabilire a drepturilor salariale”, a declarat Kereskényi Gábor.

Edilul șef sătmărean a mai afirmat că Satu Mare este, poate, singurul municipiu din țară care și-a fixat o încadrare a fondului de salarii într-un procent de maxim 25% din veniturile proprii.

Primarul a afirmat că scopul acestei legi este de a stimula personalul în contextul recunoașterii și recompensării performanțelor profesionale obținute, pe baza criteriilor stabilite. Totodată, Kereskenyi Gabor a mai subliniat că vor crește și așteptările conducerii Primăriei, ale consilierilor locali precum și ale cetățenilor față de angajații Primăriei Satu Mare și a instituțiilor subordonate.

 Fii primul care comentează! despre "BOIERIE. Salariile din Primăria Satu Mare au crescut substanțial: între 20 și 50%"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
Tensiuni între Consiliul Local și Primăria Satu Mare pe tema creșterilor salariale

Închide