Cine este Dan Barna, sibianul care vrea să fie președintele full time al României

Candidatul USR Dan Barna vrea să devină cel mai tânăr președinte al României. La 44 de ani, juristul din Sibiu vine din mediul privat și propune nu doar un altfel de program, ci și un nou model de președinte, unul care să înțeleagă generațiile care cer schimbarea actualei clase politice.

Cine este Dan Barna, candidatul care vrea să fie președintele full time al României

Un altfel de președinte, pentru o nouă generație. Așa poate fi pe scurt descris Dan Barna, președintele Uniunii Salvați România, juristul de 44 de ani de la Sibiu care vrea să schimbe felul în care se face politică la Cotroceni.

Expert în fonduri europene, Dan Barna vine din mediul privat, iar asta este doar una dintre diferențele esențiale îl plasează pe o altă traiectorie profesională decât cea a contracandidaților săi. Din postura de cetățean și contribuabil, Barna vede statul nu ca pe o mașinărie care trebuie să funcționeze în interesul personal sau de partid al politicienilor, ci ca un furnizor de servicii de calitate pentru cei care îl reprezintă.

“Tu respecți legea, plătești taxele, dar primești înapoi spitale murdare, drumuri proaste și o școală învechită. Este un stat care, în loc să-ți facă viața mai ușoară, ți-o face mai grea. Acest stat trebuie reclădit din temelii. România trebuie să fie condusă de cineva care să-și dorească cu adevărat să schimbe starea lucrurilor din țară. Acesta este motivul pentru care candidez. Acesta a fost și motivul pentru care am intrat în politică. Motivul pentru care, vreme de trei ani, m-am bătut neîncetat cu partidele vechi. Am lucrat o viață în privat și înțeleg ce înseamnă să fii responsabil de oameni, de bugete și de rezultatele muncii tale.”, explica Dan Barna la începutul campaniei sale electorale.

Responsabilitatea în cheltuirea banului public vine, în opinia lui Barna, mână în mână cu răspunderea pe care un președinte trebuie să și-o asume atunci când vorbim de marile proiecte care necesită susținere și finanțare. Iar pentru asta, Dan Barna vrea o schimbare a Constituției, una care să îi permită președintelui să participe la ședințele de votare a bugetului național.

Programul lui Barna: 6% pentru Educație și susținere pentru dezvoltarea economiei

Pentru Barna, construcția unui nou tip de stat, unul în care aleșii sunt cu adevărat reprezentanți ai cetățenilor, nu poate să vină decât dacă inițiativa susținută de cei din USR, “Fără penali în funții publice” este dusă la bun sfârșit și devine lege.

Dar noul stat nu se poate clădi fără cetățeni sănătoși și educați. Acesta este și motivul pentru care Barna susține acordarea a 6% din PIB către Educație, dar și sporirea rolului pe care medicina de familie și prevenția îl are în viața de zi cu zi a românilor. Iar asistența medicală, spune Barna, nu trebuie să devină o povară pentru nici o familie din România.

În ceea ce privește economia, Dan Barna mizează pe antreprenoriat, pe un mediu economic care susține oamenii de afaceri, care reduce povara fiscală și care încetează să mai impoziteze sărăcia, atunci când vine vorba de salariile mici.

O Românie unită, nu doar politic, ci și economic, prin reducerea diferențelor  dintre regiuni nu se poate obține fără autostrăzile care are trebui să unească provinciile istorice ale țării. Lipsa infrastructurii de mare viteză în continuare blochează dezvoltarea unor sectoare întregi ale economiei, iar din postura de președinte, Dan Barna vrea să se implice în susținerea marilor proiecte de infrastructură rapidă.

Dan Barna vrea susținere și pentru românii din diaspora, înțelegând că o parte dintre aceștia vor să rămână în țările în care și-au clădit deja o nouă viață, dar care în continuare ar avea nevoie de suport din partea României.

Nu în ultimul rând, contextul geopolitic complex impune ca România să aibă un Acord Politic Multianual care să asigure consensul și continuitatea deciziilor de securitate și apărare. Iar țara și politicienii ei trebuie să învețe să pună resursele strategice pe primul loc, iar asta necesită stoparea tăierilor ilegale de păduri.

Pentru toate astea și pentru schimbarea actualei clase politice, România are nevoie de președinte full time, iar Dan Barna își propune să devină acel președinte implicat în susținerea proiectelor importante pentru viitorul României.

Fii primul care comentează! despre "Cine este Dan Barna, sibianul care vrea să fie președintele full time al României"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre alegeri prezidențiale 2019 diaspora, alegeri prezidențiale 2019 Satu Mare, Dan Barna
VIDEO. Primele probleme la vot pentru diaspora. De la Londra se trage semnalul de alarmă

Închide