Controale la sânge în bisericile din județ. Nereguli identificate de autorități

În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, pompierii sătmăreni au derulat recunoașteri și controale la lăcașurile de cult unde se preconizează afluență mare de participanți, precum și la spațiile de cazare din incinta ansamblurilor mănăstirești.

Inspectorii de prevenire au avut în atenție dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare, respectiv de acces cu autospecialele de stingere, utilizarea corectă a instalațiilor electrice și posibilitatea utilizării hidranţilor exteriori, în cazul unui incendiu.

Pe timpul acțiunilor preventive au fost instruiți preoții și personalul clerical asupra modalităţilor practice de coordonare a evacuării enoriașilor, dar și asupra utilizării stingătoarelor de incendiu dispuse în interiorul lăcașelor, iar acolo unde a fost cazul s-au dispus măsuri ca până în data de 05.04 a.c. să fie remediate toate neregulile constatate.

Acțiunile de verificare vor continua până sâmbătă, iar în Noaptea de Înviere Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș”al județului Satu Mare va fi pregătit să intervină la situațiile de urgență care s-ar pute produce pe raza județului nostru.

RECOMANDĂRI PENTRU SĂRBĂTORI ÎN SIGURANȚĂ:
– manifestarea prudenței cu lumânările şi candelele aprinse, în timpul derulării slujbelor religioase, pentru prevenirea aprinderii hainelor sau părului;
– evitarea deplasării cu lumânări aprinse în autovehicule;
– menținerea liberă a căilor de evacuare din biserică și interzicerea accesului în interior, dacă a fost depășită capacitatea construcției;
– parcarea mașinilor în vecinătatea lăcaşurilor de cult, fără să blocheze căile de acces destinate autospecialelor de pompieri.

SURSA: Compartiment Informare și Relații Publice ISU Satu Mare

1 Comment on "Controale la sânge în bisericile din județ. Nereguli identificate de autorități"

  1. La nimeni nu lipseste vreo tragedie. Bine ca se fac astfel de controale. Va urez sarbatori de PASTE fericit si fara evenimente neplacute.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre pompieri
Explozii repetate în Cartierul Micro 16. Piromanul necunoscut a lovit din nou

Închide