COȘMAR. Peste 12.000 de locuințe din județul Satu Mare, fără curent electric

Peste 12.000 de locuințe din județul Satu Mare au rămas fără curent în urma căderilor masive de zăpadă. Potrivit Ministerului Energiei, cele mai mari probleme în țară au fost înregistrate în județele Satu Mare, Timiș, Arad, Buzău, Gorj, Maramureș și Bihor.

Vărful de consumatori rămași fără curent electric în urma fenomenelor meteo severe a fost înregistrat duminică, în jurul orei 13:00 cu un total de 289.412 de consumatori afectați. Dintre aceștia, cei mai mulți au fost din județul Timiș (67.994), Arad (38.386), Bihor (28.300), Maramureș (17.000), Satu Mare (12.317), Buzău (9405).

În acest context, Ministerul Energiei a solicitat operatorilor de distribuție suplimentarea masivă a echipelor operative de intervenție, în special în zonele cu cele mai multe cazuri de deconectare. Astfel, ca urmare a solicitării ME, numărul echipelor de intervenție rapidă a crescut de la 173 (duminică, ora 13:00) la 270 de echipe în teren.

Conform ultimei raportări a operatorilor de distribuție (duminică, 18:00) implicați în remedierea situației numărul comsumatorilor încă afectați de disconfortul lipsei curentului electric a scăzut la circa 216.000.

Ministerul Energiei va supraveghea întreaga acțiune a operatorilor de distribuție până când situația va reveni la normal, peste tot în țară. Potrivit estimării operatorilor de distribuție, majoritatea consumatorilor încă afectați de întreruperea curentului electric va fi reconectată până la finalul zilei de astăzi.

Fii primul care comentează! despre "COȘMAR. Peste 12.000 de locuințe din județul Satu Mare, fără curent electric"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrica
Se întoarce gerul. Dar și penele de curent în tot județul Satu Mare

Închide