COVID19 în România: 103 cadre medicale au fost depistate pozitiv!


Conform datelor raportate către Institutul Național de Sănătate Publică din teritoriu, în prezent, un număr de 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu COVID 19, după cum urmează:

43 Medici (27 medici Suceava)

45 Asistenți medicali (30 asistenți medicali Suceava)

14 Infirmieri (13 infirmieri Suceava)

1 îngrijitoare


Klaus Iohannis a precizat astăzi că vor fi introduse noi restricții. Tot ce a fost până acum o recomandare va deveni o obligație, iar Armata va ajuta forțele de poliție și jandarmii la menținerea ordinii publice, a spus șeful statului. 

“Se vor introduce noi restricții în sensul în care ce a fost până acum o recomandare, devine o obligație. Stăm acasă. Oamenii pot să iasă din casă pentru a merge la serviciu sau pentru a face cumpărăurile”, a declarat șeful statului.

Persoanele în izolare și cele din carantină vor fi monitorizate electronic, a precizat Iohannis.

“Am convenit să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică, pentru ca aceste măsuri să fie respectate integral”, a declarat Iohannis.

Armata va veni să îi ajute pe polițiști și pe jandarmi în gestionarea situațiilor de pe teren.

“Am convenit să folosim și armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va dispune persoanal care va suplimenta forțele de poliție”, a declarat șeful statului.

Restricții speciale se vor introduce pentru persoanele care au peste 65 de ani, cele mai vulnerabile în fața noului virus.

“Persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale și de restricții speciale. Pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale. Vor trebui în interesul lor propriu să stea tot timpul acasă”, a mai spus Iohannis.

Restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine”, a declarat Klaus IohannisFii primul care comentează! despre "COVID19 în România: 103 cadre medicale au fost depistate pozitiv!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
Policlinica Veche se închide temporar. Se suspendă internările în Spitalul Județean

Închide