Demersuri pentru blocarea construirii parcării supraetajate din centrul Sătmarului!

Primăria Satu Mare intenționează să construiască o parcare cu patru etaje în zona magazinului Someșului, prin care să pună la dispoziția șoferilor un număr de 172 locuri de parcare. Doar că totul se lovește de opoziția puternică a locatarilor din zonă, care vor să blocheze proiectul. Este vorba despre locatarii a trei blocuri, cu 120 de apartamente.

Printre argumentele invocate de oameni se numără presupusul disconfort, ”nefiind întocmit un studiul privind impactul asupra calității vieții vecinilor”. Ca să fie și mai convingători, opozanții proiectului invocă faptul că zona este una de protecția a monumentelor istorice, iar o clădire de 15 metri înălțime nu s-ar încadra din punct de vedere arhitectural în acea zonă.

De asemenea, oamenii susțin că prin implementarea acestui proiect vor rămâne și fără parcările actuale. Totuși, oamenii par să fie de acord cu ridicarea unei parcări doar dacă se va face subteran, iar ca regim de înălțime să nu depășească două nivele suprateran.

Reamintim faptul că Primăria vrea să transforme parcarea din spatele magazinului “Someșul”. Potrivit memoriului tehnic, având în vedere faptul că zona este și acum folosită ca o parcare, dar cu un singur nivel, locul este utilizat ineficient.

Pe suprafața de peste 3500 mp, autoritățile vor să ridice o construcție cu subsol și patru etaje, cu o suprafață de 1350 mp. Aici, sătmărenii vor avea la dispoziție 172 de locuri de parcare, din care 27 la subsol și câte 29 la parter și la fiecare dintre cele patru etaje, cu mențiunea că în cazul etajului IV este vorba despre o terasă. Vor exista și 10 locuri de parcare neacoperite, mai arată memoriul autorităților, ducând numărul la 182 de noi locuri de parcare.

2 Comments on "Demersuri pentru blocarea construirii parcării supraetajate din centrul Sătmarului!"

  1. Problemele de parcare nu vor fi remediate niciodata in Satu Mare. Daca administratia locala vrea sa faca ceva, vor fi in totdeauna unii care vor impiedica (locatarii din zona ori …..).

    View Comment
  2. De noaptea mintii! | august 19, 2019 at 19:29 |

    Daca 120 de apt.(aprox.300 de pers.) blocheaza interesul a peste 100 de mii de pers. Al 3-lea pod este la fel o poveste de la Petre Ispirescu, care nu are sorti de izbanda! Amenajarea jonei pietonale, parcarile, pistele pentru biciclete, ilumunatul cu leduri, hotelurile Dacia si Sport se vor pierde in itstorie. Primaria, primarul, alesii locali nu au interes in aceste probleme si multe altele care dor in acest oras. Noi sa-i votam si pe ei ii dor la banana. Satmareni treziti-va din amorteala si treziti-va la realitatea cotidiana si luati atitudine ! ! ! Cum nu le convine ceva dau vina pe cineva pe ceva. Asta suna a”pe dansatorul prost si coaiele il i curca”!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
Traficul se va închide definitiv în centru. Soluția Primăriei Satu Mare pentru șoferi

Închide