DEZVĂLUIRI. Cum se fac NUMIRILE și SCHIMBĂRILE în instituțiile publice! ȘTEF și PATAKI recunosc


Fostul președinte al Consiliului Județean, Adrian Ștef, și actualul președinte al Consiliului Județean, Pataki Csaba, au pus cărțile pe față și au recunoscut cum se făceau numirile și schimbările în instituțiile publice subordonate Consiliului Județean.

Printre acestea, Spitalul Județean și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Unul dintre cele mai sugestive cazuri a fost cel al lui Adrian Marc, persoană care a reușit să ocupe în ACELAȘI TIMP funcția de manager al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare, dar și pe cea de manager al Spitalului Județean.

”Marc avea funcția suspendată la Protecția Copilului și de acolo el a ajuns manager la Spitalul Județean. El era în acel moment pe ambele funcții”, recunoaște, nonșalant, Adrian Ștef.

Totuși, Adrian Ștef a avut grijă să sublinieze că: ”Eu nu am schimbat pe nimeni”. Totul s-ar fi făcut ca și un simplu act de voință al persoanelor în cauză, a sugerat Adrian Ștef.

Întrebat dacă a recurs la transferuri politice, acesta a recunoscut voalat. Și asta pentru că în momentul în care ocupa funcția de manager interimar al Spitalului Județean, Adrian Marc a trecut de la UDMR (care era în opoziție) la PNL (partid condus la acea vreme de Adrian Ștef).

Apoi, Adrian Marc a pierdut funcția de manager la DGASPC (funcție pe care era titular!) în favoarea lui Octavian Apan, nimeni altul decât fostul consilier personal al lui Adrian Ștef.

În primă fază, Octavian Apan a ajuns la DGASPC prin detașare (de două ori a fost prelungită perioada de șase luni prevăzută de lege), după care s-a organizat, într-un final, și un concurs.

”Scoaterea la concurs ( a postului de manager general al DGASPC, n.red.) a avut loc ulterior după un an și ceva, nu mai rețin bine. (Octavian Apan, n.red.) a fost interimar o perioadă, în două cicluri de câte șase luni, după care s-a organizat acel concurs”, a spus Adrian Ștef.

În schimb, actualul președinte al Consiliului Județean, Pataki Csaba, a spus că Adrian Marc ar fi căzut în capcana întinsă de fosta conducere a Consiliului Județean. Practic, Adrian Marc a ajuns în ipostaza în care nu și-a mai putut ocupa nici funcția de director al Spitalului Județean, fiind doar interimar și nemaiputând participa la concurs, dar și pe cea de director al DGASPC, neparticipând la concurs.

”L-ați (se referă la Adrian Ștef, n.red.) transferat pe domnul Marc în octombrie 2012, în precampania electorală. De la noi la dumneavostră. Este acel proverb: nu ne plac trădătorii doar trădarea. Când i-a expirat mandatul de manager la spital, căci el avea patru ani la dispoziție să își reocupe funcția de director general la DGASPC, l-ați ținut acolo până ce i-a expirat perioada, ca să nu își poată să își reocupe funcția, care era ocupată de domnul Apan și el (Adrian Marc, n.red.) a rămas între două scaune. Și domnul Marc s-a trezit pe stradă. Asta este povestea corectă spusă cu toate datele”, a spus Pataki Csaba.

În schimb, Pataki Csaba ține să le transmită un mesaj clar directorilor de instituții publice.

”Un singur mesaj am avut de transmis directorilor din instituțiile proprii: eu nu am să spun un lucru de două ori. Nu cred că putem fi parteneri de dialog a treia oară. Eu nu o să le fac nimic, decât o să aplic legea. Mă refer la neexecutarea sarcinii de serviciu. Nu că eu am doleanțe, eu cer doar ad literam să respecte legea, nimic altceva”, a spus Pataki Csaba.

 

Toate aceste informații au fost făcute publice în cadrul emisiunii ”Agenda Publică”, moderată de Stela Cădar la Informația TV.3 Comments on "DEZVĂLUIRI. Cum se fac NUMIRILE și SCHIMBĂRILE în instituțiile publice! ȘTEF și PATAKI recunosc"

  1. DA COMPETENTA,VALOAREA,EXPERIENTA AU FOST BAGATE SUB TESCHEREAUA POLITICIENILOR CARE SI EI IN MARE PARTE TOT INCOMPETENTI SI NEPRICEPUȚI SUNT S-AU AU FOST. DE APARE UNUL CE STIE CE TREBUIE SI VREA SA FACA CEVA I SE DA IN CAP SI E PUS PE LINIE MOARTA,VREAU CA FAPTELE VOASTRE SA MA CONTRAZICA . PUTEȚI OR CONTINUATI TOT ASA????

    View Comment
  2. Si ARDELEAN EUGENIA cum a ajuns la Dir. Copilului ?? Nu are nici o tangenta cu domeniul. Doar cu Govor si Stef. Atat !! Si cum se poate ca Dir Adjunct sa fie sotia Sefului Serv Administrativ ?? E PFA acolo ??

    View Comment
  3. Politizarea instituțiilor de cultură s-a făcut la MAXIM !!! Măcar activitățile culturale să nu mai fie politizate. Oare e posibil???

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Adrian Ștef
UDMR Satu Mare susține că proiectele Primăriei Satu Mare au fost copiate de conducerea Consiliului Județean
CONCLUZIA UDMR Satu Mare: Adrian Ștef l-a copiat pe Dorel Coica

Închide