Draxlmaier Satu Mare își suspendă activitatea două săptămâni. Angajații, în șomaj tehnic

Cel mai mare angajator din județul Satu Mare își va suspenda activitatea pentru următoarele două săptămâni. În funcție de evoluția situației se vor lua măsuri în consecință. Potrivit informațiilor PresaSM, un alt mare angajator din județul Satu Mare – Zollner – își va continua activitatea, având încă materii prime pe care să le proceseze.

”DRÄXLMAIER România anunță suspendarea în mare parte a activității fabricilor de pe teritoriul României – Pitești, Satu Mare, Timișoara, Hunedoara și Brașov pe fondul măsurilor legate de prevenirea răspândirii virusului COVID-19 și în contextul reducerii activității clienților din piața auto. Perioada de suspendare va viza un interval de două până la patru săptămâni, începând cu 23 martie 2020 și depinde de evoluțiile viitoare. În intervalul în care activitatea va fi sistată, angajații vor fi în șomaj tehnic, primind 75% din salariu. Reluarea activității fabricilor din România va fi decisă în funcție de evoluția evenimentelor la nivel global, asupra cărora virusul are un impact. Menționăm că în toate fabricile Grupului DRÄXLMAIER au fost luate măsuri de protecție a angajaților pentru a sprijini eforturile autorităților de a combate pandemia de Coronavirus. Angajații au fost în permanență informați despre toate reglementările impuse de autorități”, se arată într-un mail transmis de reprezentanții Draxlmaier către PresaSM.

Prefectul Radu Bud a făcut o radiografie pragmatică a stării economice a județului Satu Mare și le-a cerut tuturor factorilor responsabili de la vârful instituțiilor statului să se conformeze noii situații, odată cu decretarea stării de urgență și le-a cerut responsabilitate și curaj în a lua decizii corecte și rapide.

”Situația economică la ora actuală este cea mai îngrijorătoare, deoarece o serie de societăți comerciale și-au închis activitatea. Pe lângă cele care sunt supuse legii situației de urgență, sunt și celelalte care s-au închis datorită lipsei de comerț sau posibilității de a trimite marfă, materiale, materii prime către alte țări. Toți aceștia alături de angajații săi se vor regăsi în aceste zile în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. (…)  Satu Mare are extrem de multă activitate în domeniul automotive. Rând pe rând, fabricile s-au cam oprit, mai sunt câteva în funcțiune, astfel că în următoarele zile este posibil să avem un aflux din partea aceasta” – prefectul Radu Bud.

Premierul Ludovic Orban a anunțat în cadrul unei conferințe de presă o serie de măsuri care să vină în sprijinul sectorului economic și să îi ajute și pe angajații care au fost trimiși în șomaj tehnic.

1 Comment on "Draxlmaier Satu Mare își suspendă activitatea două săptămâni. Angajații, în șomaj tehnic"

  1. E bine și așa. Oamenii trebuie protejați, altfel nu o să mai fie cine să muncească.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Draxlmaier
Nemții de la Dräxlmaier pregătesc o nouă fabrică. Cinci clădiri noi și mii de locuri de muncă

Închide