EXCLUSIV. Procurorii au stabilit cum s-a produs tripla crimă din Apa. Viorica Apan, prima victimă

Reporterii PresaSM au reușit să obțină – în baza Legii 544 – concluziile procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare în cazul triplului asasinat de la Apa. În primă fază anchetatorii nu au fost siguri dacă prima persoană ucisă a fost Viorica Apan (79 de ani) sau Gheorghe Rentea (59 de ani).

După administrarea mai multor probe, respectiv cercetarea la fața locului, s-a stabilit de către procurori că prima persoană ucisă din seria criminală a fost Viorica Apan, după care a urmat Gheorghe Rentea, iar în final Niculina Rentea.

”În cuprinsul Mandatul de arestare preventivă s-a reţinut cu privire la starea de fapt că „în seara zilei de 23.11.2017, în jurul orei 18,00, inculpatul ….., aflându-se la domiciliul părinţilor săi din loc. Apa, ……….., jud. Satu Mare, prin lovituri repetate cu un corp dur în zona craniană, a ucis-o în casă pe bunica lui, numita B, după care, în curtea imobilului, tot prin lovituri repetate cu acelaşi corp dur în zona craniană, l-a ucis pe tatăl său, numitul C .. În aceeaşi seară, în jurul orei 19,20, numitul A . a ucis-o în curtea imobilului din loc. Apa, ……………, jud. Satu Mare, tot prin lovituri repetate cu un corp dur în zona craniană şi pe mama sa, numita D .”, se arată în documentul obținut de PresaSM.

Ultima persoană asasinată a fost Niculina Rentea.

”În seara zilei de 23.11.2017, inculpatul A se deplasează cu autoturismul marca Dacia Logan, aparţinând tatălui său B, în vârstă de 59 de ani, de la locuinţa bunicii C, în vârstă de 79 de ani, din loc. Apa până în faţa Primăriei localităţii Apa, unde o aşteaptă pe mama sa, D,în vârstă de 55 de ani, care se întorcea acasă de la Satu Mare cu microbusul, o preia pe aceasta şi se deplasează împreună la locuinţa bunicii”, se arată în documentul obținut de PresaSM.

Reporterii PresaSM au obținut – în exclusivitate – datele din raportul medico-legal în cazul triplei crime de la Apa. Redăm integral concluziile însușite de către procurorii din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Satu Mare.

”Conform concluziilor privind cauza decesului celor trei victime, formulate de către Serviciul de Medicină Legală al Judeţului Satu Mare, moartea numiţilor D, B şi C a fost violentă; s-a datorat hemoragiei şi dilacerării meningo-cerebrale consecutiv unui traumatism cranio-cerebral acut deschis cu fractură de boltă şi bază craniană; leziunile tanatogeneratoare s-au putut produce prin loviri active repetate cu un corp dur contondent. În cazul victimei C, s-a mai reţinut că în afara traumatismului cranio-cerebral, sau mai constatat fracturi costale multiple bilaterale, care s-au putut produce prin comprimare între două planuri dure”.

Reamintim că procurorii îl au ca și principal suspect pe fiul, respectiv nepotul, celor trei victime: Răzvan Mircea Rentea. De altfel, acesta se află de mai bine de două luni în stare de arest preventiv.

Conform surselor PresaSM, acesta nu recunoaște nici acum că ar fi comis cele trei crime de care este acuzat de procurori.

Fii primul care comentează! despre "EXCLUSIV. Procurorii au stabilit cum s-a produs tripla crimă din Apa. Viorica Apan, prima victimă"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre crimă
Surse judiciare: Sătmăreancă omorâtă brutal, cu mâinile goale în Satu Mare. Recidivist periculos

Închide