EXCLUSIVITATE. Răzvan Rentea: ”Eu făceam chestia asta miercuri”. Inculpat pentru tripla crimă de la Apa

Răzvan Rentea a intrat în a 14-a zi în refuz de hrană, declarând în exclusivitate pentru PresaSM că este dispus să explice zilele premergătoare triplei crime de la Apa, dar și cele care au urmat după, implicit ziua în care a fost ridicat de polițiști.

De asemenea, informații care vizau martori, membri ai familiei sau oameni ai legii nu au fost făcute publice, fapt care i-a fost adus și la cunoștința lui Răzvan Rentea. 

PresaSM: Ești dispus să ne explici în detalii ce ai făcut în zilele dinainte și după uciderea părinților și a bunicii tale?

Răzvan Rentea: Desigur. Eu am plecat miercuri la Apa, în jurul orei 11.00. Am stat pe la Apa, mi-am ajutat părinții. Hainele cu care am lucrat eu miercuri sunt la Apa, în baia de sus, în coșul cu haine murdare.

Dacă eu voiam să fac chestiile astea și aveam nevoie de bani, că se spune că eram plin de datorii, eu făceam chestia asta, dacă aveam de gând, miercuri. Nu văd de ce să fi așteptat până joi. Toată nenorocire se întâmpla miercuri, nu?

Joi aveam de gând cu taică-meu să scoatem ceva pruni bătrâni din grădină. Taică-meu zicea că au fost niște zile mai ploioase și a zis că nu vrea să facă urme cu tractorul prin grădină că nu e bine și că lasă pe altădată, că o să vină niște țigani să îl ajute pe el la scosul prunilor din grădină.

Joi dimineața taică-meu a plecat să vândă cereale, undeva prin Seini, l-am ajutat să încarce în mașină niște saci. A făcut două transporturi. Știu că a vândut și niște țuică, că a fost cineva la noi acasă, dar nu știu cine e. Am stat mai mult prin casă, nu am ieșit prea mult pe afară. Cam asta a fost miercuri și joi.

PresaSM: Ce s-a întâmplat joi seara, tu ce ai făcut?

Răzvan Rentea: Eu am plecat joi seara, se spune că în rechizitoriu că am plecat la ora 20.28 de minute. Ce reiese din camera de filmat.

PresaSM: Și care este varianta ta?!

Răzvan Rentea: Dacă asta reiese din camerele de filmat, înseamnă că atunci am plecat. Eu nu știu exact la cât am plecat. Dar dacă așa zic camerele de filmat că atunci am plecat, atunci am plecat. Joi, la noi în curte, a intrat o persoană de sex masculin, de vreo 1,90, bine făcut, de etnie romă, care în declarațiile lui, a fost la Poliție, și declară clar că el căuta case înstărite, cerea bani și urmărea. Chestia asta s-a întâmplat exact joi.

PresaSM: Ai zis că joi, după ora 20.00, ai plecat spre Satu Mare. Ce s-a întâmplat mai exact?

Răzvan Rentea: Eu m-am întâlnit cu două persoane, cărora trebuia să le dau o sumă de două și patrui milioane, după care am plecat acasă. Încă o chestie, la noi s-a cumpărat o centrală pe gaz, la apartamentul din Satu Mare. Centrală care a costat undeva la 5.000 de euro. Cu aprobări cu tot s-a ajuns undeva la 7.000 de euro, nu pot să spun exact. Bani în casă, l-am auzit pe taică-meu că a a spus că nu mai are. Nu știu de unde apare suma de 20.000 de euro.

PresaSM: Se zvonea că apartamentul urma să îl pună taică-tau pe numele tău, dar s-ar fi răzgândit. Presupun că ar fi știut de faptul că ai fi intenționat să îl vinzi? Este adevărat?

Răzvan Rentea: Apartamentul de pe Bulevardul Transilvania nu era pe numele meu. Urma ca după sărbătorile de iarnă să fie trecut pe numele meu. Trebuie să fi nebun, dacă eu voiam să fac chestia asta. Eu nu aveam nimic pe nume și trebuia să nenorocesc familia?! Un om care intenționa să facă așa ceva aștepta să fie trecut pe numele lui, nu?!

PresaSM: Se zvonește că ai avea datorii foarte mari…

Răzvan Rentea: Păi, dacă eu aș avea datorii foarte mari nu cred că cineva își lasă suma de 20.000 de euro fără să aibă vreun act să dovedească.

PresaSM: Apoi ai ajuns din nou în Apa, vineri dimineața…

Răzvan Rentea: Eu am fost audiat zilnic câte 4-5 ore. Doar duminică nu am fost interogat. Se zice că nu m-am ocupat de înmormântarea părinților mei. Nu aveam cum să mă ocup din moment ce era mereu anchetat. Încă ceva… Eu am fost etichetat ca și o persoană violentă. Să iasă public o persoană agresată de mine. Rămân pe refuz de hrană până când se va face dreptate părinților mei și atât mie. Până nu se face dreptate voi rămâne pe refuz de hrană cu orice risc.

PresaSM: Le-ai spus judecătorilor că ți-e frică pentru viața ta. De ce?

Răzvan Rentea: Nu sunt un pericol pentru nimeni. am stat trei luni pe Arestul IPJ și nu s-a întâmplat nimic. Ba dimpotrivă, m-am îmbolnăvit. Am stat pe cameră cu oameni bolnavi de râie, deci efectiv puteam și eu să mă îmbolnăvesc. Mi-era frică pentru sănătatea mea, pentru viața mea. Am stat cu unul Moiș Gheorghe, acuzat de crimă, care efectiv îi curgea fața și tăplile. Era plin de răni pe corp. Moiș ăsta îmi povestea cu seninătate cum a înjunghiat cu om, normal că mi-a fost frică.


locuri de munca satu mare

1 Comment on "EXCLUSIVITATE. Răzvan Rentea: ”Eu făceam chestia asta miercuri”. Inculpat pentru tripla crimă de la Apa"

  1. Rodica pop | martie 25, 2018 at 15:35 |

    Este greu sa m-a exprim,daca aveti probe reale nu se mai discuta…..dar atenție văzând ca după atâta timp nu recunoaște nimic,trb ca probele sa fie într-adevăr reale,iar el pot sa spun ca are un psihic foarte tare si este un manipulator,in cazul in care este el făptașul,in caz contrar justiția trb sa demonstreze cu probe foarte clare ca el este si atunci poate fi condamnat……in ori ce caz este un caz mai rar întâlnit,după atâta timp sa nu colaboreze in fata probelor destul de evidente…..nu știu sincer ce sa zic……justiția sa-si facă treaba!!!!!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre crima
Interviu EXCLUSIV. Răzvan Rentea: ”Vreau să dau testul poligraf. Vreau arest la domiciliu”

Închide