Expoziție de câini ciobănești germani la Carei. Exemplare spectaculoase, promit organizatorii


Clubul Național de Ciobănesc German, în parteneriat cu asociația pentru Protecția Rasei Ciobănesc German ”Bad Dog” organizează o expoziție de câini ciobănești germani. În cadrul expoziție se va face și o selecție, iar arboitru va fi Heinz Scheerer, proprietar al canisei Vom Huhnegrab.

Expoziția va avea loc în perioada 13-14 aprilie 2018, în incinta Stadionului Victoria din Carei, situat pe strada Tireamului (lângă fostul spital vechi). Vineri va avea loc o selecție de câini ciobănesc german, iar sâmbătă va avea loc o expoziție de ciobănești germani.

În cadrul selecției de vineri, câini vor susține probe de curaj (atac), arbitraj static și în mișcare. La expoziția de sâmbătă vor participa peste o sută de ciobănești germani din Ungaria și România, a declarat președintele Asociației pentru Protecția Rasei Ciobănesc German ”Bad Dog”, careianul Ovidiu Gheorghe Dumitru.

Ciobănescul german sau câinele lup este o rasă de câine care se presupune că a apărut prin domesticirea lupului. Considerația are în vedere asemănările aspectului general.

Literatura de specialitate menționează folosirea acestui câine din vremuri străvechi de către ciobanii germani, rasa prezentând variabilitate mare sub raportul însușirilor morfologice de la o regiune la alta, adaptându-se condițiilor de climă și climaterice fie modificându-și talia, viteza de mișcare pentru zonele de câmpie, fie având o talie mai mare pentru cei cu origine montană.

S-a constatat că au existat împerecheri numeroase între câinii ciobănești și lup, descendenții fiind domesticiți și utilizați pentru pază.Fii primul care comentează! despre "Expoziție de câini ciobănești germani la Carei. Exemplare spectaculoase, promit organizatorii"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre câini
FOTO/VIDEO. PERICOL. Haite cu zeci de câini la marginea municipiului Satu Mare

Închide