Filieră de falsificatori de date. Scot credite pe numele unor sătmăreni. Poliția, pe fir

Cazul careiencei Maria Oprea, plecată în Italia din anul 2009, și care este executată silit pentru un credit pe care susţine că nu l-a luat a ajuns în atenția CAR CFR Cluj. ”Societatea noastra este cea care a fost înșelată și căreia i s-a produs o pagubă”, au precizat reprezentanții CAR CFR Cluj.

”Urmare a sesizării doamnei Maria Oprea, cu privire la faptul că dânsa nu ar fi semnat contractul de împrumut din data de 19.03.2014 vă facem cunoscut că au fost sesizate organele abilitate pentru cercetarea unor posibile fapte penale.

Dincolo de situația neplăcută în care se găsește atât persoana care apare la rubrică titular al contractului de împrumut, cât și celelalte părți, în situația în care se va stabili că datele contractului nu sunt reale, societatea noastră este cea care a fost înșelată și căreia i s-a produs o pagubă”, este poziția celor de la CAR CFR Cluj.

Reamintim că povestea Mariei Oprea, de 43 de ani, din Carei, este una desprinsă din filmele americane. Plecată de atâţia ani din România, devenită rezidentă din anul 2009, s-a trezit cu o somaţie în care i se aduce la cunoştinţă că nu şi-a achitat ratele la împrumutul pe care nu l-a luat niciodată.

Acum câteva zile a fost informată prin telefon de fostul soț că pe numele ei a ajuns o citație în care este anunțată că are un împrumut la care a rămas în urmă cu ratele.

”Subscrisa, Casa de Ajutor Reciproc CAR CFR Cluj – Satu Mare vă somează ca în termen de 15 zile de la primirea prezentei să vă prezentați la sediul nostru pentru a achita suma de 9626,40 de lei. Aceasta reprezintă restanța neachitată din împrumutul contractat în baza contractului nr. 33 din data de 19.03.2014…”, scrie în scrisoarea trimisă pe numele ei.

Culmea ironiei, femeia este amenințată acum că va fi executată silit atât ea cât și giranții, cu toate că nu a contractat niciodată acel credit.

”În cazul în care nu va veti prezenta până la termenul stabilit, ne puneți în situația să vă întocmim dosar de executare atât pentru dumneavoastră, cât și pentru giranți…”.

Maria Oprea spune că ea nu a contractat niciodată acel credit și că totul ar putea fi o greșeală.

“Eu nu am fost niciodată înscrisă în CAR. Din câte știu, pentru a beneficia de împrumut de la ei trebuie să fii membru, să ai un anumit fond din cotizație, să ai o anumită vechime. Nu e cazul la mine, eu nu am avut niciodată vreo legătură cu ei. Eu nu am lucrat la CFR, am fost funcționar la Poșta Română”, declarat femeia.

Maria Oprea e convinsă că cineva s-a folosit ilegal de actele ei, dar nu numai atât, a folosit și documente false.

”E incredibil ce s-a întâmplat. Mă întreb cum de au aprobat împrumutul, când actele mele de identitate erau la mine, deci s-au folosit de fotocopii, nu îmi imaginez de unde. Apoi, pentru un împrumut trebuie să prezinți o adeverință de venit de serviciu, iar eu am încheiat orice raport de muncă în România din 2009. Asta înseamnă că au folosit acte false”, a mai spus aceasta.

Ea este îngrijorată că de acum va trebui să piardă timp şi bani pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

Fii primul care comentează! despre "Filieră de falsificatori de date. Scot credite pe numele unor sătmăreni. Poliția, pe fir"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
Polițist agresat de un recidivist la Carei. Agresorul, pus în libertate de procurori

Închide