FOTO. Când am putea circula pe Centura Sătmarului. Prefectul cere o mobilizare mai mare

Prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, a cerut o mai bună mobilizare pe șantierul Centurii Sătmarului după o vizită de lucru făcută în teren. Autoritățile județene speră ca în toamna acestui an un tronson să fie deja dat în exploatare. Este vorba despre tronsonul care leagă prin noul pod peste râul Someș DN 19 Satu Mare – Carei de DN 19A Satu Mare – Petea.
Prefectul județului Satu Mare a avut o vizită de lucru pe șantierul variantei de ocolire și a solicitat, în urma unei ședințe o mobilizare mai bună, având în vedere resursele disponibile. Lucrările sunt în grafic, dar Bud speră ca la finalul lui iunie deja unul dintre tronsoane să fie finalizate în toamnă, pentru a putea fi dat circulației.
“Mobilizarea constructorului ITINERA SpA pe șantierul ”Varianta de Ocolire Satu Mare” a fost verificată astăzi, 18 mai, de către prefectul Radu Bud și directorul adjunct din cadrul DRDP Cluj, Vasile Sabău, în prezența dirigintelui de șantier Giorgio Gasparetto. Ulterior vizitei pe teren, a avut loc o ședință de analiză cu directorul general regional la DRDP Cluj, Eugen Cecan, reprezentantul ITINERA, Giovanni Demicheli, managerul de proiect Fernando Lopes și consultantul responsabil de calitate, Ioan Câmpean, la cabinetul prefectului.
 Cu toate că lucrările se desfășoară conform graficului stabilit, în special execuția lucrărilor complexe de la pasajele denivelate și podul peste râul Someș, prefectul consideră că această perioadă este prielnică pentru o mobilizare mai bună, existând atât frontul de lucru, cât și resurse disponibile. Prefectul și directorul regional au solicitat constructorului un grafic de lucrări accelerat pentru a se asigura că până la toamnă va fi dat în exploatare cel puțin tronsonul care leagă prin noul pod peste râul Someș DN 19 Satu Mare – Carei de DN 19A Satu Mare – Petea, respectiv până la data de 23 iunie 2021 întreaga lucrare va fi finalizate”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Satu Mare.
Cu excepția viitorului pasaj peste calea ferată dublă Satu Mare – Halmeu/Baia Mare, unde se așteaptă relocarea conductei magistrale de gaz metan pentru începerea lucrărilor, celelalte nouă lucrări complexe de traversări au stadii de execuție avansate și foarte avansate, mai spun autoritățile.
Săptămâna viitoare, reprezentanții beneficiarului se vor afla din nou pe șantier, urmând să convină noile termene împreună cu constructorul. Fiind unul dintre proiectele guvernamentale de importanță majoră pentru dezvoltarea municipiului și a județului, prefectul rămâne angajat într-o susținere totală pentru finalizarea la termen a acestei lucrări, cu respectarea condițiilor de calitate și siguranță, se mai arată în comunicatul transmis de Instituția Prefectului.

2 Comments on "FOTO. Când am putea circula pe Centura Sătmarului. Prefectul cere o mobilizare mai mare"

  1. Lodovic Orbean | mai 18, 2020 at 19:23 |

    Minciuni! Anul trecut ati publicat un articol pe ac. tema, si acolo ca primul troson va fi dat in circulatie in luna IUNIE 2020, se pare ca ati uitat ce ati mintit. La fel ati comunicat ca in luna mai a.c. incep lucrarile la podul al 3-lea. Alta minciuna. Primaria, Prefectura = mincinosi de 30 de ani.

    View Comment
  2. Depinde de interesele personale in primu rand…

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre centura Satu Mare
FOTO. Sătmarul minunilor! Casă uitată exact pe traseul centurii municipiului Satu Mare

Închide