FOTO. Centrală termică abandonată, transformată în biserică. Sâmbătă, prima slujbă

Biserica greco-catolică Bunavestire, din municipiul Satu Mare, ce a fost construită dintr-o ruină de centrală termică abandonată va fi sfințită în interior, sâmbătă, pentru a putea celebra slujbele și celelalte oficii ale bisericii. Tot atunci, va avea loc și prima slujbă.

Preotul Gheorghe Simion, autorul acestei transformări, apreciază această sfințire ca fiind o bucurie a întregului Sătmar, invitându-i pe toți să paricipe la eveniment.

”Îi invităm și îi așteptăm pe toți, indiferent de naționalitate sau confesiune, să participe la bucuria noastră, pe care o considerăm o bucurie a întregului Sătmar. Îi așteptăm în acest loc de unde, cu mult timp în urmă, s-a furnizat încălzire pentru trupurile oamenilor, iar de acum se va furniza încălzire pentru suflete oamenilor”, a declarat preotul Gheorghe Simion.

Așa arată biserica acum

Din ruină, loc de rugăciune. Scurt istoric al Bisericii Bunavestire

Pe locul în care sâmbătă se va celebra prima slujbă, cu mulți ani în urmă, se afla o ruină, o centrală termică abandonată. Asta nu a fost, însă, o piedică pentru preotul vizionar, ce și-a propus să transforme zona dezolantă într-un loc de rugăciune.

După ce, timp de 20 de ani, centrala termică a fost depozit pentru mizerii și refugiu insalubru pentru oamenii străzii, preotul Gheorghe a construit pe acel loc o biserică cu un nume sugestiv. În cartierul sătmărean a revenit, astfel, speranța!

Drumul până aici a fost anevoios. În anul 2011, preotul a primit clădirea în folosință, în mod gratuit, după care a mai fost nevoie de doi ani până să primească avizele. Au urmat, apoi, mulți ani cu lipsuri financiare, lucru care a împiedicat construirea rapidă a bisericii.

Lucrările continuă și astăzi, și nu sunt ușoare, însă țelul ce și l-a propus îi dă speranță și încredere preotului ce, indiferent de piedicile avute până acum, și-a continuat drumul cu demnitate.

Programul sfințirii bisericii, sâmbătă, 8 septembrie

Ora 18.00 – sfințirea interioară a bisericii, urmată de slujba religioasă

Ora 19.00 – agapă

Biserica Bunavestire se află pe strada Clăbucet, nr. 10, în Cartierul Carpați 1 (în apropierea restaurantului Tei).

1 Comment on "FOTO. Centrală termică abandonată, transformată în biserică. Sâmbătă, prima slujbă"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Biserica Greco Catolica
POVESTEA Sfântului Sătmarului, care a ajutat mii de oameni. Va fi beatificat

Închide