FOTO. Cum se vând voucherele de vacanță pe Facebook, în Satu Mare. O adevărată piață neagră

O sătmăreancă oferă spre vânzare 16 vouchere de vacanță, în valoare de 800 de lei, la prețul de 700 de lei. Anunțul – contrar legislației în vigoare – este asumat în mod nonșalant de către o femeie, în vârstă de circa 40 de ani.

Chiar dacă aceasta este atenționată de alți internauți că fapta sa poate constitui chiar o infracțiune, aceasta nu pare deranjată. Mai mult, un sătmărean chiar o atenționează că prețul la care le vinde este cam mare!

”Doamnă, toate tichetele, adică 1.450 de lei se vând cu 700 – 750 de lei, și dvs. vindeți tichete de 800 de lei la 700?”, a spus sătmăreanul.

Ce spune legislația în vigoare: “Constituie contravenţie următoarele fapte, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:

a) utilizarea biletelor de valoare în alt scop decât cel prevăzut de prezenta lege;

b) solicitarea şi/sau furnizarea de numerar în schimbul biletelor de valoare sau pentru fracţiuni din acestea.”, arată legea nr. 165 din 2018, care reglementează atât acordarea tichetelor de masă, cât și pe cea legată de vouchere sau tichete cadou”.

Iar legea îi sancționează și pe cei care primesc tichete de la cei care nu sunt titulari.

“Constituie contravenţie şi se sancţionează cu 7 puncte-amendă acceptarea de către unitatea afiliată de vouchere de vacanţă de la alte persoane decât titularul voucherului de vacanţă,” se mai arată în legea nr.165.

1 Comment on "FOTO. Cum se vând voucherele de vacanță pe Facebook, în Satu Mare. O adevărată piață neagră"

  1. Buna cat de adevarat eee

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean, Județul Satu Mare, tichete de vacanță
VIDEO. Drogați peste tot în Satu Mare. Doi găsiți leșinați lângă Podul Decebal

Închide