FOTO. Episcopia Romano-Catolică, prima reacție în cazul cimitirului profanat în Satu Mare

cimitir vandalizat Satu Mare

Morminte profanate la Satu Mare. Episcopia Romano-Catolică a reacționat. 30% dintre pietrele funerare vor necesita o refacere completă. Poliția a fost înștiințată în acest caz. 

Episcopia Romano-Catolică a reacționat în cazul profanării celor 51 de morminte din cimitirul romano-catolic situat în zona intersecției Burdea, lângă Podul Decebal. Redăm mai jos întregul comunicat:

”Episcopia Romano-Catolică de Satu Mare a luat la cunostință cu părere de rău faptul că au fost vandalizate mai multe morminte din cimitirul de lângă pod în noaptea dintre 2 noiembrie (Ziua morților) și 3 noiembrie.

Administratorul cimitirului a fost înștiințat prin telefon de către poliție, fiind rugat să se prezinte la cimitir, căci poliția a primit o semnalare prin telefon referitoare la vandalizare. Administratorul cimitirului s-a prezentat la fața locului în scurt timp și a ajutat poliția în căutarea persoanelor suspecte, eventual rămase în cimitir.

cimitir vandalizat Satu Mare

Din păcate, acestea nu se mai aflau la fața locului. Sâmbătă dimineața la ora opt poliția s-a întors și a reluat investigarea urmelor – vopseaua galbenă a apărut pe morminte și pietre mortuale în urma procesului de cercetare a urmelor.

cimitir vandalizat Satu Mare

În urma cercetărilor s-au constatat următoarele: persoane necunoscute au doborât în total 51 de pietre mortuare. În urma vandalizării, două capace de morminte au suferit deteriorări majore. 70% dintre pietrele mortuale au suferit deteriorări mai mici și pot fi lipite la loc. 30% dintre acestea însă trebuiesc schimbate.

cimitir vandalizat Satu Mare

În vandalizarea mormintelor nu s-a făcut deosebire de naționalitatea sau religia celor trecuți în cele veșnice”.

Potrivit unor martori, incidentul ar fi avut loc în seara nopții de vineri spre sâmbătă. Aparținătorii care au venit la cimitir sâmbătă dimineața au fost șocați de incident. Pe lângă pietrele funerare, vandalii au distrus coroanele, vazele și candelele care împodobeau mormintele după Ziua Morților.1 Comment on "FOTO. Episcopia Romano-Catolică, prima reacție în cazul cimitirului profanat în Satu Mare"

  1. Dacă au venit pregătiți atunci acest act a fost premeditat.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Episcopia Romano-Catolică
FOTODOCUMENTE. Clădire impozantă în locul Teatrului de Vară, în centrul Sătmarului

Închide