FOTO. Este oficial! Vin zecile de milioanele de euro pentru spitalul județean ultramodern la Satu Mare, cu heliport și șase etaje

S-a semnat contractul de finanțare pentru noua clădire a Spitalului Județean. Aproape 24 de milioane de euro vor merge către noua construcție, situată în curtea actualei unități medicale. Clădirea va avea 6 nivele, 6 săli de operație și heliport.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a semnat astăzi contractul de finanțare pentru construcția noii clădiri a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

Semnarea acestui contract face parte din cea de-a doua etapă de derulare a proiectului a cărui valoare totală este de 23.746.994,18 euro.

Din această valoare, 11.293.841,15 euro sunt asigurați din fonduri europene, printr-un proiect câștigat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria, iar 12.453.153,03 euro reprezintă finanțarea din fonduri proprii ale Consiliului Județean Satu Mare și fonduri guvernamentale.

“Este o investiție mult așteptată. Clădirea va fi parte integrantă a Spitalului Județean de Urgență și ne propunem ca aceasta să devină un centru medical ultramodern, la standarde europene. Va fi printre primele spitale din România realizate de la zero, după Revoluție, din fonduri europene și guvernamentale. Clădirea va avea 6 nivele, 6 săli de operație și un heliport care va deservi toate secțiile care au componență chirurgicală”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, la semnarea contractului, alături de managerul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Adrian Marc.

Termenul de derulare a contractului de finanțare este de 27 de luni.

Consiliul Județean Satu Mare a pregătit deja caietele de sarcini, astfel încât peste 2 săptămâni să poată fi scoasă la licitație proiectarea și execuția acestui nou spital, precizează instituția.4 Comments on "FOTO. Este oficial! Vin zecile de milioanele de euro pentru spitalul județean ultramodern la Satu Mare, cu heliport și șase etaje"

 1. Degeaba spital de zeci de milioane de euro, daca personalul va ramane cu aceeasi mentalitate. Spaga, neprofesionalism, incompetenta etc.

  View Comment
 2. Marcel Tent | septembrie 9, 2020 at 07:12 |

  ai dreptate

  View Comment
 3. Mai ramane doar sa facem rost de medici profesionalisti,dar enigma rămâne de unde….???

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare, spitale
FOTO. Utilajele Strabag, pe Autostrada Codrului, la o zi după anunțul privind semnarea contractului

Închide