FOTO. Inundații la Satu Mare. Apa a intrat în curțile caselor. Culturi agricole, afectate


Zece gospodării au fost afectate și 15 hectare de culturi agricole au fost indunate în Cămârzana, după ce, din cauza precipitațiilor, au avut loc scurgeri importante de pe versanți. În plus, a fost afectată și circulația rutieră, spun autoritățile județene. 

Zece gospodării au fost indundate și au fost afectate 15 hectare de culturi agricole, spun autoritățile județene.

“În comuna Cămărzana creşterea nivelului apelor urmare a scurgerilor importante de pe versanţi a dus la îngreunarea circulaţiei rutiere şi afectarea a 10 gospodării (inundarea curţilor şi a beciurilor) şi a 15 hectare de culturi agricole. În restul teritoriului nu s-au semnalat până în acest moment situaţii de urgenţă,” se arată într-o informare a Instituției Prefectului.

Prefectul a solicitat factorilor direct responsabili (Apele Române, ANIF şi structurilor MAI) dar şi reprezentanţilor celorlalte instituţii din CJSU monitorizarea permanentă a situaţiei, colaborare şi comunicare operativă cu comitetele locale pentru situaţii de urgenţă.

Pe pârâul Turț a fost instituit Cod roșu, în urma măsurătorilor hidrometrice, iar INHGA a emis avertizări repetate, inclusiv un Cod portocaliu pentru râul Crasna.

CJSU Satu Mare a dispus activarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din zonele afectate, monitorizarea nivelelor şi a situaţiei din teren şi raportarea către Instituţia Prefectului şi către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a oricăror situaţii care pot pune în pericol vieţi omeneşti sau pot afecta bunuri.

Probleme similare au fost înregistrate și în Maramureș și Bistrița-Năsăud. Pe valea Vișeului a fost atinsă cota de atenție, iar pe o porțiune de drum traficul a fost restricționat, între Vișeu și Bogdan Vodă, din cauza unei viituri.

În Bistrița-Năsăud, ca urmare a Codului roșu, 25 de persoane au fost evacuate din calea apelor, iar pompierii au primit peste 100 de solicitări de intervenție.

Satu Mare nu va scăpa de precipitații nici în zilele care urmează, au anunțat meteorologii. Prognoza pentru următoarele două săpătmâni nu este una încurajatoare.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Inundații la Satu Mare. Apa a intrat în curțile caselor. Culturi agricole, afectate"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Instituția Prefectului
SENTINȚĂ. Un primar din județul Satu Mare urmează să fie destituit de Prefectură

Închide