FOTO. Jurământ halucinant la Parohia Tășnad: ”Nu bea alcool, decât un litru pe zi!”

Jurământ cu număr de înregistrare, parafa bisericii și semnătura preotului. Practica medievală continuă la Tășnad, acolo unde problemele cu Bachus sunt rezolvate pe cale … birocratică.

Situație desprinsă din filmele de comedie la Parohia Ortodoxă Tășnad din cadrul Protopopiatului Ortodox Carei. Preotul paroh Marian Crainic, fost protopop de Carei, a ”certificat” un jurământ, potrivit căruia un individ se angaja să nu mai bea alcool până în decembrie 2020, în afară de un litru de bere pe zi.

Dincolo de un oarecare primitivism, suprinde faptul că o instituție care se pretinde serioasă – precum Biserica Ortodoxă – se coboară la astfel de practici cu valențe tragi-comice.

Redăm mai jos jurământul bărbatului, fan declarat al Zeului Bachus.

”Prin prezenta, noi, Oficiul Parohial Tășnad, adeverim că domnul D. Otillo, din Tășnad, județul Satu Mare, a depus jurământ ca începând de azi, 17.06.2019, ora 0.00, și până la Crăciunul din 2020, nu pune alcool  în gura lui, în afară de un litru de bere pe zi. Așa să-i ajute Dumnezeu”, se arată în documentul obținut de PresaSM. 

Citește și:

FOTO. Explicațiile Bisericii. Ce se ascunde în spatele acestor adeverințe

4 Comments on "FOTO. Jurământ halucinant la Parohia Tășnad: ”Nu bea alcool, decât un litru pe zi!”"

 1. cat a costat adeverinta,ca gratis n-o primit?

  View Comment
 2. Mai sunt oameni de ăștia, dar unii chiar din acest motiv nu mai beau. Dacă funcționează atunci e și asta o metodă de a pune capăt unui viciu degradant.

  View Comment
 3. otilo the hun

  View Comment
 4. Nonalcoolicul | septembrie 28, 2019 at 11:17 |

  Dacă bețivanul si-a asumat să reducă nivelul de consum de la … litri de vin, țuică .. și bere la un singur litru pe zi, pare terapeutic. Acest tip de acte se făceau, însă, prin secolul XVII pentru alcoolisti, violenți sau cazuri de necredință. Erau un fel de rugăciuni de autoblestem spuse în fața altarului sau a popii prin care “penitentul” solicita pedeapsa divină dacă nu se lasă de acele păcate.
  ….doar ca au mai curs vreo 3 secole de atunci. 🙂

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Biserica Ortodoxă
FOTO/VIDEO. Ce spune Patriarhia despre copiii puși să facă mătănii pe asfalt

Închide