FOTO. Mașină “sfâșiată” de câinii vagabonzi. Totul s-a întâmplat în Micro 17

Imagini surprinse de un cititor PresaSm în Micro 17. Trei câini vagabonzi au pus gând rău unei mașini noi și au lăsat-o fără o bucată din spoilerul din față. Sătmăreanul a încercat să îi alunge, dar precizează că patrupedele devin tot mai agresive. 

Totul s-a întâmplat ieri seară, în cartierul Micro 17 din municipiul Satu Mare. Un cititor PresaSm i-a observat pe câinii vagabonzi în timp ce dădeau târcoale unei mașini. Crezând că este vorba cel mai probabil de o pisică ascunsă sub mașină, sătmăreanul a încercat să se apropie de patrupede, dar acestea au început să mârâie amenințător.

La scurt timp, câinii au început să trateze mașina ca pe o pradă, explică sătmăreanul. Aceștia au reușit să rupă o bucată de 10 cm din spoilerul din fața automobilului, înainte de a fi alungați.“Mare mi-a fos mirarea să văd cum unul din ei trăgea de plasticul de sub spoilerul din față a mașinii ca dintr-o bucată de carne, a rupt din el vreo 10 cm […] Doresc să-l anunț pe proprietar că îmi pare rău, mașina pare nouă”, explică sătmăreanul.

Cititorul spune că s-a ajuns aici din cauza pasivității, iar singurii care încearcă să rezolve problema câinilor vagabonzi sunt cei de la Free Life, doar că ONG-ul este sprijinit mai mult din donații voluntare, 2% din impozit și de sătmărenii care își dedică timpul liber îngrijirii patrupedelor.

Tot mai multe probleme

Tânărul mai spune și că a auzit zvonuri că pe raza municipiului ajung și câini din alte județe, o acuzație care a fost făcută și alți iubitori de animale. Recent, un mesaj postat pe rețelele de socializare îi îndemna pe sătmăreni să facă poze și filmări în cazul în care surprind situații de abandon.

“Și acum să vină hingherii șă-și recupereze câinii! asta în caz că e adevărat zvonul cum că se aduc câini din alte județe și îi eliberează pe străzile din Satu Mare ca apoi să se prezinte ca mari salvatori. Așa, cam ca la alegeri,” mai spune sătmăreanul.

Nu este pentru prima dată când centățenii reclamă pe rețelele de socializare problema cânilor vagabonzi. Săptămâna trecută, o haită de câini a fost suprinsă în centrul municipiului Satu Mare. Alături de patrupede erau și pui, care riscau să fie loviți de autoturisme. În plus, protectoare, exista șansa ca mamele să atace pietonii și bicicliștii.

Primăria a anunțat licitația pentru servicii de ecarisaj, dar în anii anteriori, sătmărenii nu au fost mulțumiți de modul în care s-a derulat această activitate. Hingherii au fost acuzați de comportament violent, au fost suprinși în timp ce hăituiau câinii pe spațiul public, iar unii sătmăreni au precizat că nu se apropie nici ei de exemplarele periculoase. Probleme au fost și cu adopostul în care erau ținute patrupedele.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Mașină “sfâșiată” de câinii vagabonzi. Totul s-a întâmplat în Micro 17"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre câini, Free Life
FOTO/VIDEO. O haită de câini a pus stăpânire pe centrul Sătmarului. Patrupedele riscă să fie lovite de mașini

Închide