FOTO. Pe un bloc din Satu Mare, mesaj de încurajare, în stil italian: “Totul va fi bine!”

La geamul unui bloc din municipiul Satu Mare s-a ivit un mesaj de încurajare. Pornind de la inițiativa micuților din Italia, copiii sătmăreni par să se solidarizeze și ei și încearcă să smulgă un zâmbet din partea trecătorilor care își fac probleme cu privire la situația actuală. 

Primele imagini înduioșătoare au apărut în Italia, unde mulți dintre copiii obligați acum să stea doar în casă au găsit proprie manieră de a lupta cu un inamic invizibil. Cei mici s-au întrecut în a face picturi pe pânză, desene cu un curcubeu, alături de mesajul “Andra Tutto Bene”, adică, “Totul va fi bine”.

Exemplul micuților din Italia a fost preluat și de copiii din România, care își văd părinții, vecinii și membri familiei tot mai îngrijorați de situația actuală. Lăsați să stea acasă și cu tot mai multe apeluri făcute de autorități pentru a evita spațiile de joacă și locurile agolmerate, micuții s-au pus pe desenat și încearcând astfel să transmită un mesaj de calm și să smulgă niște zâmbete de pe fețele trecătorilor.

Un mesaj similar a apărut și la geamul unui bloc din Satu Mare. Trecătorii și vecinii spun că “terapia prin desen” funcționează.

“Pe mine m-a înveselit mai mult și m-a calmat, mai mult decât ce spun politicienii la televizoare”, a spus o persoană care a trecut prin zonă.

“Situația este cum este, pe mine m-a făcut să zâmbesc”, a spus o altă sătmăreancă din zonă.

4 Comments on "FOTO. Pe un bloc din Satu Mare, mesaj de încurajare, în stil italian: “Totul va fi bine!”"

 1. Dan George | martie 15, 2020 at 17:39 |

  Pictorița este Ilinca Maria Ardelean și este nepoțica mea,suntem despărțiți de o săptămâna din cauza coronavirusului !

  View Comment
 2. Dan George | martie 15, 2020 at 17:47 |

  Pictorița este Ilinca Maria Ardelean,are cinci ani,este nepoțica mea și suntem despărțiți de o săptămâna din cauza coronavirusului ucigaș . Ne este tare dor de ea !

  View Comment
 3. Satmarean | martie 15, 2020 at 21:48 |

  Ce gest frumos! Mulțumim! Totul va fi bine dacă suntem responsabili și atenți! Poate că totul se prezintă exagerat, dar să învățăm măcar ceva, să ne ajutăm unii pe alții, să fim umani nu să alergăm doar după bani și interese propri, să fim uniți pentru că prea e dezbinat acest popor! Sănătate tuturor!

  View Comment
 4. ….si daca diaspora ar fi stat acolo unde este mai bine ca acasa. Nimeni nu le-a dus dorul , nimeni nu s-a plins dupa ei.”Comme si dice…???

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Clienții, rugați să dea dovadă de solidaritate: “Doar împreună vom avea grijă de cei dragi nouă”

Închide