FOTO. Război total! Plângere penală împotriva liderilor greviștilor de la Electrolux

Război total între conducerea Electrolux Satu Mare și liderii greviștilor. Liderul Sindicatului Liber SAMUS din Electrolux, Sorin Faur, a publicat pe pagina sa de Facebook o înregistrare a unei plângeri penale depuse de către un cabinet de avocatură din București la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare. 

Potrivit informațiilor PresaSM, persoanele vizate ar fi președintele și vicepreședintele Sindicatului SAMUS, Sorin Faur și Radu Matica, respectiv liderul Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle.

Mai mult, conducerea Electrolux Satu Mare solicită declararea grevei drept ilegală. În acest sens au deschis o acțiune în instanțele de judecată. Sindicatele pregătesc o întâmpinare pentru a convinge magistrații că au respectat toate prevederile legale.

Reamintim faptul că sindicaliștii au fost înștiințați cu privire la faptul că Electrolux a solicitat instanței declararea grevei drept ilegală. În această dimineață, liderii sindicali i-au informat pe muncitori că pregătesc împreună cu avocatul o întâmpinare la cererea formulată de compania suedeză.

Electrolux citează evenimentul care a avut loc pe trei aprilie, când greviștii au ieșit din spațiul în care se adună în fiecare dimineață și au ocupat preț de câteva minute trotuarul.

Muncitorii au refuzat oferta făcută de conducerea Electrolux. Ei au spus că nu vor creșteri salariale în “procente”, ci vor sume fixe.

”Procentele să le dea la cei care nu sunt în grevă, la personalul TESA. Noi vrem sumă fixă și demisia actualei conduceri”, au spus greviștii.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Război total! Plângere penală împotriva liderilor greviștilor de la Electrolux"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux, grevă
EROI. Dramele greviștilor de la Electrolux. Familii flămânde, viitor sumbru

Închide