FOTO. REVOLTĂTOR! Doi polițiști locali amendează donatorii de sânge! În plină criză de sânge!


Situație de-a dreptul revoltătoare în municipiul Satu Mare. Județul Satu Mare se confruntă cu o criză de sânge și se lucrează la cote de avarii în spitale din cauza stocurilor reduse. În tot acest context grav, doi angajați ai Poliției Locale nu și-au găsit altceva de lucru decât să amendeze donatorii de sânge! Totul s-a întâmplat în această dimineață.

Polițiști locali, intransigenți cu cei care salvează vieți!

Mai mulți donatori de sânge, oameni de bună credință, care au răspuns apelurilor repetate ale conducerii Centrului de Transfuzie Sanguină Satu Mare și ale mass media județeană, și s-au învoit de la locul de muncă, au fost amendați de către unii angajați ai Poliției Locale.

Motivul: au parcat pe strada Ravensburg, pentru a merge la Centrul de Transfuzie Sanguină. Totuși, unde să parcheze donatorii, dacă nici măcar atâtea facilități nu le sunt acordate?! De ce să mai meargă cineva să doneze dacă se lovește de intransigența absurdă a unor polițiști locali?!

Polițist local: ”Nu vă jucați cu noi. Ce dacă ați donat sânge?”

În această situație au fost circa cinci donatori, care și-au parcat mașinile pe strada Ravensburg, vizavi de Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare. Aceștia i-au rugat pe polițiștii locali să dea un avertisment, nu o amendă, indicând și motivul pentru care au staționat în zonă.

Răspunsul polițiștilor locali este lipsit de orice fel de empatie și înțelegere a situației dramatice în care se află unii pacienți din spitale.

”Și ce dacă ați donat sânge?! Nu vă jucați cu noi!”, ar fi spus polițiștii locali, potrivit unui martor al PresaSM. 

În loc să înțeleagă situația gravă, polițiștii locali nu au dat un avertisment, ci o amendă de 145 de lei! Nimeni nu cere să nu se aplice legea, dar acei donatori au salvat vieți prin gestul lor, iar purtătorii de uniformă îi ”răsplătesc” cu amenzi?!

Gest care descurajează donarea de sânge

Cu așa o atitudine, nici măcar puținii donatori de sânge nu se vor mai complica să răspundă apelurilor conducerii Centrului de Transfuzie Sanguină Satu Mare. Nu putem să înțelegem de ce nu se pot amenaja locuri speciale pentru donatori în acea zonă.

Oare Comisia pentru Siguranța Circulației nu poate să facă un minim gest pentru a ajuta la salvarea unor bolnavi, care au nevoie urgentă de sânge?! Să amenajeze locuri speciale pentru donatori?!

Apel disperat al medicilor

Managerul Centrului de Transfuzie Sanguină Satu Mare, dr. Doinița Crișan, face un apel – prin intermediul PresaSM – către toți sătmărenii pentru a dona sânge. Și asta pentru că în județul Satu Mare este o criză majoră de sânge, iar Centrul funcționează în regim de avarie.

”Ne confruntă cu o mare criză de sânge. Centrul funcționează în regim de avarie. Avem mare nevoie de sânge din grupele AB4 – RH pozitiv și negativ, B3 RH pozitiv și negativ, respectiv 01 – RH negativ”, a spus Doinița Crișan pentru PresaSM.

Managerul Centrului de Transfuzie Sanguină Satu Mare susține că zilnic sunt solicitate rezerve de sânge sau alți produși pe bază de sânge de la clinici din Cluj-Napoca, Baia Mare sau Oradea. Acolo unde sunt internați sătmăreni, supuși unor intervenții chirurgicale de urgență.

”Clinicile universitare din Cluj-Napoca sau Baia Mare ne cer zilnic sânge sau alți produși, fiindcă sunt internați pacienți din Satu Mare. Facem un apel către toți sătmărenii să vină și să doneze sânge. Ne aflăm într-o situație critică și oamenii pot să salveze vieți prin gestul lor”, a mai spus Doinița Crișan pentru PresaSM.

În special perioada verii este cea în care situația devine una critică, iar Centru duce lipsă de donatori. Campanii de donare au fost organizate la nivel național de diferite ONG-uri, iar jandarmii și pompierii sătmăreni sunt, de obicei, primii care răspund pozitiv în astfel de cazuri.

Sătmărenii au dat dovadă de mult spirit civic ori de câte ori au fost lansate apeluri nominale, pe Facebook sau în presă. Cadrele medicale speră că și de această dată locuitorii județului vor răspunde pozitiv și vor contribui la salvarea vieții pacienților.17 Comments on "FOTO. REVOLTĂTOR! Doi polițiști locali amendează donatorii de sânge! În plină criză de sânge!"

 1. Unchiu' Sapro | iulie 19, 2019 at 11:18 |

  Eu am spus mereu ca acesti pseudopolitisti fac abuz dupa abuz,si care ”politisti” nu cred ca sunt legal echipati,intrucat uniforma lor seamana izbitor de mult cu cea a Politiei Nationale,lucru interzis prin lege,insa vad ca nimeni nu reactioneaza !!Fac drumuri in toata tara,insa doar in Satu Mare vad ca le este permisa aceasta tinuta de ”politist adevarat” !!!Acum cateva zile am asistat la o scena incredibila,cu doi locali in zona pietei de alimente.Au intrat intr-un magazin de pantofi si haine de langa statia de taximetre ,si fara sa stea pe ganduri,au aplicat o amenda de 10 milioane femeii care vindea pantofi.Motivul?Nu avea tomberon propriu de florisal !!Dar de cand fac acesti vajnici purtatori de uniforma ”de politie adevarata” munca celor de la Florisal ??As fi inteles,un avertisment,o somatie,ceva…dar 10 milioane ???!!!!Domnule Kereskenyi,se poate asa ceva ??!!!

  View Comment
 2. (…) ce dau amenzi de parcare ca altceva ce sa invete in trei luni de scolarizare?! Multi din ei nu stiu sa stea nici in ghete, dar cu atitudine ostentativa mereu față de cetateni.
  Zici ca sunteti gardienii galaxiei..Defapt gardieni sunteti fie ca va place fie ca nu..tentativa de politisti esuati

  View Comment
 3. mai bine ar merge sa asigure liniște publică făcută de țiganii cu fier vechi decât să amendeze

  View Comment
 4. Badea Gheorghe | iulie 19, 2019 at 12:38 |

  (…) Sunt domator de sânge de peste 25 de ani și am la activ peste o sută de donări, dar NICIODATĂ nu m-am considerat de-asupra legii!
  Legea atât a circulației cât și a bunului simț INTERZICE ocuparea trotuarelor cu mașini! Punct! Nu există excepții 1
  Legea este GENERAL OBLIGATORIE fără excepții și fără favoruri de orice fel!
  Donatorii au la dispoziție o grămadă de alte locuri de parcare din zonă!
  În tot acest timp, pietonii NU au la dispoziție trotuare alternative! Un biet om în scaunul cu rotile NU poate să treacă din cauza nesimțirii unora (…)

  View Comment
 5. SA DONEZE NECESARUL DE SANGE POLITIA COMUNITARA GRATIS

  View Comment
 6. Faptul ca donezi sange nu te scuteste de a parca in locul in care e interzisa parcarea. Pe mentalitatea asta ar trebui eliberat si pe O.Z. pentru amanet si “cazino” ca doar a facut multe fapte bune si a ajutat oameni nevoiasi, etc.

  View Comment
 7. Deja destul de enervant cea ce se intampla in satu mare. Nu avem posibilitate sa parcam pentru ca nu au facut parcari si unde au fost parcari sunt rezervate pentru….restaurante si taxi. Dar amenzi poate sa deie.

  View Comment
 8. Legea se aplică uniform în municipiul Satu Mare?! Răspuns: nu! Nimeni nu a cerut să fie iertați, dar atitudinea polițiștilor locali este insensibilă, dat fiind că acei oameni vin să doneze sânge benevol. Primăria trebuie să rezolve situația în zonă, iar Poliția Locală să devină mai umană. V-am cenzurat textul din cauza invectivelor. Dacă mai folosiți la categoria ”mail” acel invectiv nu o sa mai publicam niciun comentariu.

  View Comment
 9. Pata neagra! | iulie 19, 2019 at 14:07 |

  In zona aceea nu incapi de cei care livreaza pizza pentru Gemelli. Nu am vazut niciodata sa le faca nimic, chiar daca parcheaza in mijlocul drumului. Pe mine m-a blocat unu si am sunat la Politia Locala, dar desi am asteptat 45 minute nu a venit nimeni. Am sunat din nou, mi-a spus dispecera ca au fost acolo si au rezolvat. Niste nesimtiti, mincinosi, aroganti si betivi care isi dau prea multa importanta. Daca ar avea superiori de calitate poate ar face si ei ceva util pentru aceasta comunitate,dar din pacate…PCR(PILE CUNOSTINTE RELATII)

  View Comment
 10. Badea Gheorghe | iulie 19, 2019 at 14:51 |

  (…) Dacă nu se respectă legea, acționați în consecință, faceți scandal, anchete, cereți lămuriri din partea organelor abilitate, gen poliția rutieră, locală, primărie, consiliu, etc, dar NU începeți să denigrați polițiștii care-și fac treaba, chiar acum când, în sfârșit, au început să aplice legea!
  (…) am făcut demersuri serioase, chiar și în instanță, pentru a ajunge în punctul în care poliția locală Satu Mare aplică o prevedere legală care s-a modificat în 2016 și a intrat în vigoare în Ianuarie 2017 (HG965/2016), (…)
  După cum spuneam, eu și mulți alți donatori, venim tot benevol, cu mașinile personale și parcăm frumos, legal, în locurile special amenajate în acest scop, fără să facem mare tam-tam!
  Dar iar ești într-o eroare gravă când acuzi fără a cunoaște adevărul! În fața centrului de donare este interzisă oprirea și implicit staționarea, deoarece împiedică accesul ambulanțelor în și din sediul din vecinătate, și aceștia au solicitat comisiei de circulație să intervină în sensul eliberării zonei de mașini STAȚIONATE (nu parcate cum greșit te exprimi dumneata, deoarece parcarea se face DOAR în spațiile special amenajate, marcate și semnalizate corespunzător!)!

  View Comment
 11. Bagam masinile in buzunar

  View Comment
 12. Apropo’,de ce nu stau lângă Piața Somes,acolo unde zi de zi te abordează tuciuriii cu apelativul ”țighi,țighi” ??!!!

  View Comment
 13. @Badea Gheorghe – Nimeni nu a cerut să nu aplice legea! Dar omiteți intenționat acest aspect! Le era greu să dea un avertisment, dat fiind motivul pentru care au staționat acolo acei șoferi?! Dar de ce nu aplică legea în cazul unor edili/consilieri/șefi?! Pentru asta ați luptat în instanță?! Cât despre denigrat, unii polițiști locali se denigrează singuri prin lipsa de umanitate.

  View Comment
 14. Polițiști locali își pe fac treaba, au plan de amenzi, face doua procese în diferite zile pentru același fapt cu aceiași ora și zi. Numai polițist cu semnătura diferita etc. Și umbla la tribunal sa anulezi pvc.pentru domnul mare gardian.

  View Comment
 15. @PresaSM: nu vreau să par părtinitor, dar dl. Badea are dreptate, cel puțin în ceea ce presupune indisciplina tot mai multor șoferi!
  Locuiesc în zonă și de cele mai multe ori nu mai pot să trec cu nepoțica cu căruciorul pe trotuar din cauza mașinilor parcate pe trotuar.
  Nu sînt locuri de parcare chiar în poartă, dar la Lebăda e mai mereu goală parcarea de cînd au implementat plata parcării!
  Donatorii chiar nu pot să treacă strada?
  Eu ce vină am, de ce să-mi fie mie încălcate drepturile? Ce fac cu căruciorul?
  Dacă aș fi în scaun cu rotile, cine m-ar ajuta sa cobor și să urc pe trotuar?
  Tot respectul pentru donatori, dar legea este lege!
  Să știți că uneori chiar eu am sunat la poliția locală pentru a reclama unii șoferi care ocupau trotuarul!
  Un fost donator!

  View Comment
 16. Mai usor cu atitudinea benevola si nobila…daca nu s-ar da bani si zi libera plus analize gratis ar veni IOHANIS sa doneze…iar cu cei ce reclama faptul ca nu pot circula pe trotuar ce facem?…le spunem ca presa a hotarat ca donatorii nu trebuie sa respecte legea…in tara unde unii sunt mai presus de lege se alege praful de acea tara… in strainatate am vazut ridicarea masinii mortuare cu tot cu mort in ea acolo legea chiar se aplica…

  View Comment
 17. Si eu am primit o somatie de plata a unei amenzi pt. parcare , de care nu am avut habar , abia dupa 5 luni de la asa zisa greseala . Daca aveam procesul verbal in stergator plateam doar 20 ron in 24 de ore sau 40 ron in 48 de ore . Asa am platit 120 ron . Si abia pe urma am primit poza cu masina parcata . Si ce credeti ? Poza era facuta in asa mod ca se vedea doar capota motorului si nr. masinii . Parbrizul nu se vedea . Daca primeam poza inaintea platii puteam contesta amenda . De obicei pun tichet . Poate la acea data nu am pus . Dar …, daca era ?!? Posibil sa fi platit aiurea acea amenda . In concluzie , POLITIA LOCALA are de implinit un plan de amenzi si nu iarta nimic !!!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Centrul de Transfuzie Sanguină, donare sânge
Unitatea de TRANSFUZII sanguine a Spitalului Judeţean Satu Mare este NEAUTORIZATĂ
Apel către sătmăreni. Satu Mare se confruntă cu o criză majoră de sânge

Închide