FOTO. Sătmăreni revoltați! Tinerii se droghează în plină zi, în Satu Mare

FOTO: Arhivă

Mai mulți locuitori ai Cartierului 14 Mai din municipiul Satu Mare sunt disperați. Și asta pentru că mai mulți tineri se droghează pe stradă, în plină zi, sub privirile minorilor. Sătmărenilor le este frică pentru ca minorii să nu le urmeze exemplul.

Mai mult, locatarii susțin că le este frică și pentru siguranța proprie, unii dintre consumatorii de droguri având un comportament violent.

Reprezentantul Centrului de Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Satu Mare (CPECA Satu Mare), Camelia Iacob, a precizat în municipiul Satu Mare un tânăr din zece se droghează! Acestea sunt datele ultimului studiu, dar Camelia Iacob susține că numărul ar putea fi mult mai mare! Și ca meniul să fie complet, vârsta de la care unii tineri se droghează a scăzut la 12 – 13 ani.

”Procentul consumatorilor a crescut. Astăzi, peste 10 procente dintre adolescenți consumă droguri ilicite. Vârsta medie scade de la an la an. Asistăm la consumatori de 12 – 13 ani, ceea ce la înființarea noastrp, în 2005, nici nu puteam să concepem. Acum nu mai putem să facem o delimitare clară în ceea ce privește clasele sociale. Aceste etnobotanice sunt frecvente în rândul copiilor care provin din familii defavozrizate. Marijuana este consumată de tinerii cu familii din clasele de mijloc. Avem și cazuri de consum de cocaină, extasy sau amfetamină. Aici avem copii din familii cu venituri mai ridicate”, a spus Camelia Iacob.

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Satu Mare au dat detalii despre cum își produc tinerii din județul Satu Mare drogurile.

 2 Comments on "FOTO. Sătmăreni revoltați! Tinerii se droghează în plină zi, în Satu Mare"

  1. Autoritatile trebuie sa ia masuri urgent, pana cand nu se agraveaza situatia si cei care consuma droguri, vor recurge la violenta

    View Comment
  2. Gică Contra | iulie 5, 2018 at 22:13 |

    În 2005 nici nu puteați concepe o asemenea situație. Aceasta este afirmația d-voastră, d-na Iacob. Înseamnă că, probabil, ceva nu merge bine. De ce nu ne informați în legătură cu aspectele care nu funcționează cum trebuie. Dacă avem acces la date și noi putem face niște statistici. Spuneți, din interior, ce nu merge bine?! Aceste întrebări trebuia să le adreseze reporterul. Dar… Nu-i bai, poate peste 70 de ani.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre droguri
FĂRĂ PRECEDENT. Un tânăr din zece consumă droguri la Satu Mare! De la 12 – 13 ani

Închide