FOTO. Vot cu peripeții pentru doi sătmăreni din Diaspora. Sistem ”defectat”!

Doi sătmăreni stabiliți în străinătate au avut parte de un tur I cu peripeții. Deși s-au înregistrat pentru a vota prin corespondență, au primit plicurile și le-au retrimis în țară, cei doi au fost informați că votul lor nu a ajuns în țară. 

Un sătmărean stabilit la Londra a fost informat chiar în ziua în care a început primul tur de scrutin, că va trebui să meargă la secția de votare și asta pentru că plicul său nu a fost validat, ajungând prea târziu în țară.

“Dacă votul prin corespondenta a fost un rateu, votul la secția din Consulat (in Londra) a fost la fel de rapida precum un pitstop in Formula1. Era cât pe ce sa ma înroșesc in obraji de rușine. Nu era niciun votant. Cronometrul a fost pornit de cum am ajuns in fata Consulatului. Înăuntru, totul super eficient. Carte identitate scanata in mai puțin de 5 secunde. Semnat și apoi ștampilat rapid. Deci, votați cu încredere și spor”, este mesajul sătmăreanului.

Pentru a fi sigur că reușește să voteze, sătmăreanul a plecat la cea mai apropiată secție. A avut noroc. Sătmăreanul a cronometrat că a reușit să voteze într-un minut și jumătate. Secția de vot era goală și nu au fost înregistrate niciun fel de probleme.

Probleme cu votul prin corespondență a avut și o altă sătmăreancă, stabilită în Franța. Tot în ziua votului, autoritățile din țară au informat-o printr-un mesaj că plicul transmis nu a fost validat, tot pentru că a ajuns prea târziu la destinație. Astfel, chiar dacă a optat pentru cea mai simplă și mai convenabilă variantă, sătmăreanca va trebui și ea să meargă la cea mai apropiată secție de votare dacă vrea să participe la primul tur de scrutin.

În premieră, la alegerile prezidențiale din 2019, românii cu drept de vot care se află în afara țării au putut să voteze prin corespondență. Anterior, cetățenii trebuiau să se înregistreze pe site-ul AEP dedicat votului în străinătate. Până la data limită, pe 15 septembrie, 41.003 de cetățeni s-au înscris pentru a primi plicurile pentru votul prin corespondență. Prin corespondență au votat, potrivit datelor AEP, un număr de 25.189.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Vot cu peripeții pentru doi sătmăreni din Diaspora. Sistem ”defectat”!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre alegeri prezidențiale 2019 diaspora
FOTO/VIDEO. Diaspora votează. S-ar putea atinge un nou record de prezență

Închide