FOTOGALERIE. Fisuri în diguri și risc iminent de inundații în județul Satu Mare

Compartimentul de presă al Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa transmite că s-au depistat infiltrații la subtraversarea digului de pe malul stâng al râului Tur, în zona localității Adrian. Zece angajați ai SGA Satu Mare și personal SVSU Livada intervin pentru stoparea fenomenului, cu: 1 buldoexcavator, 2 autoutilitare, saci cu nisip și folie polietilenă.

De la declanșarea codurilor hidrologice, specialiștii monitorizează în permanență cursurile de apă. Zilele trecute, aceștia au intervenit pentru degajarea albiilor și pentru asigurarea secțiunilor de scurgere pe râul Tur, sectorul amonte de acumularea Călineşti-Oas, în zona podului rutier de pe drumul judeţean și pe râul Tarna Mare, în localitatea Bocicău.În momentul actual, se înregistrează depășirea cotelor de inundație pe râul Tur, pe sectorul situat în aval de acumularea Călinești-Oaș și pe râul Crasna, în localitatea Domănești. De asemenea, sunt depășite cotele de atenție pe râul Valea Rea, în localitatea Huta Certeze, pe râul Tur, în localitatea Negrești-Oaș și pe râul Crasna, în localitatea Berveni.

Acumularea Călinești-Oaș se află în faza a II-a de apărare, începând de astăzi, ora 08.00, din cauza debitului mare afluent.

 

 

Personalul SGA Satu Mare monitorizează evoluția evenimentelor și este pregătit să intervină pe cursurile de apă, în vederea asigurării secțiunii de scurgere și pentru exploatarea în siguranță a construcțiilor hidrotehnice.

SURSA: Comunicat de presă al Administraţiei Bazinale de Apă Someş-TisaFii primul care comentează! despre "FOTOGALERIE. Fisuri în diguri și risc iminent de inundații în județul Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre inundație
FOTO. Avertizare hidrologică: Cod portocaliu de inundații, la Satu Mare

Închide