FOTOGALERIE. Mașinile din Italia, verificate suplimentar în PTF Petea! Măsuri de precauție

Toate mașinile care sosesc din Italia sunt verificate suplimentar la intrarea în țară, au precizat martori pentru PresaSM. Filtre au fost impuse la toate punctele de intrare în țară, iar autoritățile centrală au anunțat și noi măsuri pentru a preveni răspândirea pe teritoriul țării a coronavirusului. 

Mașinile cu numere de Italia, dar și șoferii care au precizat că se întorc din peninsulă sunt trași pe dreapta în vama Petea și supuși unor verificări suplimentare, au precizat pentru PresaSM mai mulți martori. Măsuri de siguranță au fost luate încă din cursul zilei de ieri. Cei care se întorc în țară sunt obligați să completeze un chestionar, iar în cursul serii de luni, oficialii au anunțat și că vor fi luate și alte măsuri într-o încercare de a preveni infecțiile cu coronavirus.

Autoritățile au făcut apel la responsabilitate

Tot în cursul serii de ieri, autoritățile au făcut un apel la cei care se întorc în țară și i-au rugat pe aceștia să dea dovadă de responsabilitate și să nu pună în pericol sănătatea familiei și a comunităților. Autoritățile au anunțat că chestionarele care vor fi completate la intrarea în țară vor conține și o avertizare cu privire la faptul că oferirea de informații eronate intră sub incidența legii penale.

În plus, nerespectarea condițiilor de carantină și izolare la domiciliu intră tot sub incidența legii penale. În județul Neamț, polițiștii deja au deschid dosare în cazul a doi cetățeni din China. Aceștia sunt cercetați pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 352 din Codul penal

Autoritățile sătmărene anunțau că, în cursul zilei de ieri, pe la punctele de frontieră din Satu Mare, din totalul de 6.000 intrări în țară (valoarea medie de trafic), 335 de persoane au revenit din Nordul Italiei, zonă aflată în carantină sanitară. Niciuna dintre persoane nu a prezentat simptome de infectare virală, dar li s-a recomandat izolare voluntară pentru o perioadă de cel puțin  14 zile.

Dintre cele 335 persoane, 32 aveau reședința în județul Satu Mare, iar restul, în principal au fost din județele Maramureș, Suceava și Iași, dar și din Republica Moldova, a explicat Instituția Prefectului.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, luni seara, că sunt 4.172 locuri de carantină la nivel naţional, în 125 de locaţii aflate în 121 de localităţi din 40 de judeţe. De asemenea, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că sunt disponibile în jur de 2.500 de paturi în toate secţiile şi spitalele de boli infecţioase, din care 95 sunt pentru terapie intensivă.


FOTO. Cum arată centrul de carantină de la Satu Mare


La Satu Mare, un centru de carantină a fost pregătit pe strada 24 Ianuarie, la fostele tabere școlare.

Oficialii au prezentat în cursul serii de luni și o statistică cu privire la situația din țară. Potrivit autorităților, o mie de persoane sunt izolate la domiciliu, în România, alte 17 fiind în carantină. Două persoane, ambele din județul Neamț, nu au respectat măsurile de izolare şi riscă amendă sau închisoare.

Fii primul care comentează! despre "FOTOGALERIE. Mașinile din Italia, verificate suplimentar în PTF Petea! Măsuri de precauție"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
FOTOGALERIE. Polițist local acuzat că i-a scuipat mașina unui sătmărean

Închide