FOTOGALERIE. Pericol major de accidente pe DN19. Inconștiență totală

Arderea miriștilor devine o problemă tot mai serioasă. După ce pompierii au anunțat peste zece incendii doar în ultima săptămână, acum șoferii se plâng că din cauza perdelelor de fum formate sunt în pericol de a provoca accidente. 

Arderea miriștilor provoacă tot mai multe probleme. Un cititor PresaSM ne-a trimis imagini de pe DN19, între localitățile Odoreu și Băbășești, acolo unde o perdea de fum a creat dificultăți în trafic.

Un localnic a decis să dea foc resturilor vegetale chiar la marginea drumul național.Nu este singurul sătmărean care a atenționat că perdelele de fum formate pot duce la accidente.

Autoritățile au informat în mod repetat asupra faptului că proprietarii terenurilor care se află în zona de siguranță a drumurilor naționale și județene sunt obligați să curețe vegetația uscată și resturile vegetale și nu să le dea foc.

Pompierii și polițiștii au avertizat în repetate rânduri că arderea miriștilor pe marginea drumuril județene și naționale reprezintă un pericol pentru trafic din cauza formării perdelelor de fum.

Participanților la trafic li se recomandă să nu intre în perdelele de fum, pentru că riscul unor coliziuni în lanț este extrem de ridicat. Oprirea se va face în afara părții carosabile, iar atunci când nu este posibil, cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului. Se vor pune în funcțiune luminile de avarie, în mod succesiv, în ordinea opririi.

Pompierii au anunțat că au fost solicitați să intervină la peste 10 incendii ca urmare a arderii necontrolate a miriștilor. Unul dintre incidente a avut loc chiar la Odoreu.

Cel mai grav accident rutier provocat de perdeaua de fum rezultată în urma arderii miriștilor a avut loc pe autostrada Soarelui. O persoană și-a pierdut viața și 12 au fost rănite în urma unei coliziuni în lanț.Fii primul care comentează! despre "FOTOGALERIE. Pericol major de accidente pe DN19. Inconștiență totală"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre incendiu
ALARMANT. Incendii de vegetație pe bandă rulantă

Închide