FOTO&VIDEO. Pompierii sătmăreni, printre cei mai buni din România la ”descarcerare”

În perioada 05 – 07 iulie a.c., pe stadionul ARENA NAȚIONALĂ, municipiul București a găzduit “Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat”, organizată de Departamentul pentru Situații de Urgență și de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu sprijinul Fundației pentru SMURD.

Reamintim faptul că echipa ISU Satu Mare, a ocupat locului I la proba ”Descarcerarea din Vehicule” a fazei zonale a acestei competiții desfăşurată în perioada 07-09 iunie a.c. în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj.

În urma câștigării fazelor zonale, 16 echipe din țară, printre care și cea a pompierilor sătmăreni formată din plt.adj. Ardelean Antonio, sg.maj. Por Georgel, sg.maj. Hajdu Christopher, plt. Hotea Emil, plt.maj. Demian Marian, plt. Ardelean Adrian însoțiți de lt. col. Moraru Bogdan, s-au întrecut pentru obținerea locurilor fruntașe la cea de-a VI-a ediție a “Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat” din București.

Pe parcursul celor două zile de concurs, salvatorilor le-au fost testate abilitățile și experiența profesională dobândite la probele: ”Descarcerarea din Vehicule” și ”Acordarea Primului Ajutor Calificat”, sub arbitrajul experților din Scoția și Portugalia, precum și a specialiștilor din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

În urma derulării primei etape a competiției, sătmărenii alături de alte cinci echipe, la proba “Descarcerarea din Vehicule”, s-au calificat în finală.

La sfârșitul concursului, dominat de profesionalism, implicare, fair-play şi respect între competitori, echipa reprezentativă a județului Mureș a ocupat locul întâi.

”Rezultatul colegilor noștrii este unul care ne onorează şi ne bucură, facându-ne mândrii că din nou renumele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,SOMEȘ” al judeţului Satu Mare a ajuns să fie sonor pe plan național”, susține comanda Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare.

1 Comment on "FOTO&VIDEO. Pompierii sătmăreni, printre cei mai buni din România la ”descarcerare”"

  1. Ginestra Sabou | iulie 8, 2017 at 19:27 |

    Bravo! Felicitări!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre pompieri
FOTO&VIDEO. Pericol la blocurile din Micro 16, în Satu Mare. Au intervenit pompierii

Închide