FOTO/VIDEO. Super atmosferă și super preparate la primul festival pescăresc din județul Satu Mare

Prima ediție a Festivalului Pescăresc de la Vetiș s-a dovedit a fi un succes. Pe lângă numeroasele preparate din pește care pot fi gustate și apreciate de toți participanții la VETIȘ FISH FEST, în mod sigur trei competiții au atras atenția în mod deosebit.

Concursul de gătit ciorbă de pește pune față în față o echipă a României cu una a Ungariei. Ambele echipe au caracteristici similare: sunt de la Dunăre, dețin rețete tradiționale până acum secrete și sunt convinse că nu au rivali pe lume.

Toți sătmărenii care participă la VETIȘ FISH FEST pot decide echipa câștigătoare după ce se vor delecta cu rezultatele delicioase și apetisante ale „bucătărelii” fiecărei echipe în parte.

A doua competiție culinară îi aliniază la start pe bucătarii-șefi ai unor restaurante din Satu Mare. Experiența, imaginația, talentul și orgoliul profesional își vor spune în mod cert cuvântul în această întrecere în care acești profesioniști din Satu Mare vor răspunde unei duble provocări – prepararea unui fel de mâncare din pește, respectiv gătirea unui preparat la alegere din gastronomia internațională.

Concursul s-a bucurat și de prezența deputatului Octavian Petric, care a ținut să remarce mai multe aspecte ale acestui festival.

”Vetiș Fish Fest – un festival în premieră și peste așteptări, care promovează un stil de viață sănătos, determină cetățenii să se implice în viața comunității, să cunoască mai bine istoria și tradițiile locale, inclusiv cele culinare, și să devină conștienți de resursele acestei frumoase zone de lângă Satu Mare. Felicit organizatorii și pe toți cei care s-au implicat pentru că au reușit să îmbine în acest festival tradițiile locale cu ideile noi, inovatoare”, a declarat deputatl Octavian Petric.

A treia întrecere gastronomic-pescărească va fi cel puțin la fel de spectaculoasă ca și cele prezentate anterior. În spațiul în care se va desfășura festivalul VETIȘ FISH FEST – terenul de fobal al comunei, vor fi amenajate cel puțin 12 standuri în care alți bucătari (reprezentanți ambițioși ai unor primării din județul Satu Mare) vor găti, pentru cei prezenți la festival în special, tot ciorbă de pește și, printre altele, crap la grătar.

Program Vetiș Fish Fest

12:00 PM – 13:30

Dezbatere publică ”Valorificarea resurselor locale, inclusiv a tradițiilor cu specific pescăresc” (la Primăria Vetiș)

12:00 – 17:00 PM

Atelier de dans și improvizație vocală pentru copii, condus de animatori socio-culturali profesioniști.

12:00 – 17:00

Anonimo – Teatru de stradă tradițional, ateliere de teatru pentru copii, cursuri de manuire papusi pentru cei mici.

12:00 – 18:00

Concurs de pescuit pe Someș

12:00 – 19:00

Ateliere meșteșugărești interactive (olărit, opincărie, instrumente arhaice, etc.)

14:00 – 16:00

„Bătălia” bucătarilor-șefi – live cooking show.

17:00 –18:30

Spectacol folcloric interetnic (dansuri și cântece populare românești, maghiare și lipovenești)

18:30 – 19:00

Povești pescărești la ”șezătoarea” pescarilor

19:00 – 20:00

Teatrul Ararat, interpretare în aer liber – comedia “Gunoierul”.

20:15 – 21:15

Caffe concert cu Petra Acker and the band, proiecții vizuale.

21:30 – 12:30

Concert Eztan

22:45 – 23:59

Concert Maria Răducanu și NikoMeinhold.

23:55

Lansăm împreună 500 de lampioane1 Comment on "FOTO/VIDEO. Super atmosferă și super preparate la primul festival pescăresc din județul Satu Mare"

  1. Gică Contra | septembrie 7, 2019 at 20:59 |

    A început campania electorală?!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre comuna Odoreu
FOTO. Sătmăreanca care a reabilitat singură un cimitir! Cu banii săi, fără să stea pe gânduri

Închide