FOTO/VIDEO. Greviștii refuză oferta grupului Electrolux: “Nu cedăm!”


Liderii de sindicat și greviștii au discutat astăzi oferta finală făcută de cei de la Electrolux în cadrul negocierilor de luni. 

Liderii sindicali au citit procesul verbal întocmit în urma negocierilor de ieri. Procesul verbal a fost postat și pe Facebook de către Sorin Faur, liderul sindicatului liber “Samus”. Muncitorii adunați în fața fabricii nu au fost de acord cu oferta făcută ieri de conducerea Electrolux, chiar dacă s-a precizat că este oferta finală a grupului suedez. Întrebați cine sunt cei care acceptă oferta concernului, oamenii au răspuns în cor că “nimeni.”

Greviștii și-au reluat scandările de “Nu cedăm” și susțin în continuare revendicările pe care le-au stabilit împreună cu liderii de sindicat.

Sorin Faur a oferit explicații suplimentare pentru muncitori, atât marți dimineața în fața fabricii, cât și pe rețelele de socializare.

Discuții au fost și cu privire la acțiunile care au loc în instanță. Liderii de sindicat au precizat că sunt pe rol mai multe procese, printre ele și sesizări penale în urma evenimentelor petrecute luna trecută.

Liderii de sindicat vor transmite conducerii grupului suedez faptul că greviștii au refuzat ultima ofertă prezentată. În ceea ce privește viitorul negocierilor, Sorin Faur a precizat că “nu mă aștept la nimic bun din partea acestei conduceri.”

Discuții au fost și cu privire la faptul că oferta conducerii s-ar aplica retroactiv și muncitorilor care au fost la serviciu, care ar primi banii de prezență pentru luna martie.

Și strategia de comunicare a companiei a fost criticată de către liderii sindicali invitați la protestul de astăzi.

Greviștii și liderii de sindicat urmează să se întâlnească și mâine, la ora 9:00, tot în fața fabricii.1 Comment on "FOTO/VIDEO. Greviștii refuză oferta grupului Electrolux: “Nu cedăm!”"

  1. Liviu S | mai 7, 2019 at 09:46 |

    Ce mi-a atras atentia si m-a lasat fara cuvinte este faptul ca ei nu se gandeau sa le fie lor mai bine, ci mureau de grija alora din inauntru, sa nu le fie lor mai bine. Adica sa moara si capra vecinului. Asa ceva numai in Romania se poate!
    In loc sa iti faci calcule concrete ce ai avut, ce ai pierdut si ce ti se ofera, tu te gandesti ca de ce sa o duca bine celalalt. Acum mi-e clar de ce e Romania asa cum e si unde e.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux, grevă
DOCUMENT. Rezultatul ultimelor negocieri de la Electrolux: ”Un pas în față, doi înapoi”

Închide