FOTO/VIDEO. “Cea mai lungă grevă din istoria Electrolux România”. Discuții despre greva foamei


O parte din angajații Electrolux se află deja de șase săptămâni în grevă. Potrivit liderilor de sindicat, este cea mai lungă grevă de la fabrica deținută de concernul suedez. Greviștii spun că nu vor ceda, chiar dacă greva ar putea deveni și cea mai lungă din țară. Angajații își doresc un salariu care să le asigure supraviețuirea, au transmis liderii sindicali. 

Angajații de la Electrolux România se află de șase săptămâni în grevă. Tot ce își doresc muncitorii, spun liderii de sindicat, este un salariu care să le asigure supraviețuirea, iar solicitările lor au fost transmise și conducerii din Suedia a companiei.

“Este cea mai lungă grevă de la Electrolux România,” le-a transmis liderul Sorin Faur angajaților adunați în această dimineață în parcarea fabricii. “Nu este cea mai lungă din România. Am găsit una mai lungă la Călărași.”

Greviștii au răspuns în cor că sunt hotărâți să nu cedeze.

Muncitorii se gândesc inclusiv să intre în greva foamei

Angajații au cerut în continuare demisia conducerii fabricii de la Satu Mare, conducere lăudată de reprezentanții suedezi, spun sindicaliștii.

Sindicaliștii invitați din alte județe au precizat că producătorul suedez și-a pierdut din credibilitate, iar pentru asta cineva cu siguranță va trebui să plătească.

“Responsabili sunt cei care au făcut dovada că nu vor să discute, au spus sindicaliștii. Au înghețat dialogul. Nu mai rămâne decât conflictul. Iată că suntem într-o situație de conflict, care cu greu va fi rezolvat. Părerea mea este că va fi sacrificat un manager. […] De cinci, șase ani, angajații Electrolux au trebuit să accepte un salariu care a reprezentat o permanentă scădere a puterii de cumpărare. Crește salariul cu 3% și gazul și curentul cu 20%. Ei ar fi trebuit să înțeleagă această situație de criză. E adevărat că au venit în România că sunt costuri reduse de muncă. Dar trebuie să aibă în vedere că și România se aliniază Europei. Nu este normal ca un om care lucrează, de multe ori 10 ore pe zi, lucrează sâmbăta, […] să nu aibă bani să își plătească gazul, să își ducă copiii la școală. Nu e normal nicăieri în lume,” a spus un lider de sindicat.

Greviștii s-au gândit inclusiv la greva foameni, au transmis liderii de sindicat, iar alți colegi de la Cartel Alfa s-ar putea alătura angajaților Electrolux Satu Mare. Sindicaliștii din Mehedinți ar putea și ei declanșa greva foamei, au transmis liderii Cartel Alfa.Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. “Cea mai lungă grevă din istoria Electrolux România”. Discuții despre greva foamei"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux, grevă
FOTO/VIDEO. Greviștii vor să cheme Electrolux în instanță. Problema: tichetele de masă

Închide