FOTO/VIDEO. Ninge abundent, pericol pe șosele. Se deszăpezește în Satu Mare

Ninsoare a devenit rapid o corvoadă pentru șoferii aflați în trafic. Carosabilul alunecă așa că mașinile circulă cu viteză redusă. În plus, și vizibilitatea scăzută dă bătăi de cap. Utilajele de deszăpezire au început periplul prin oraș, mai întâi pe bulevardele principale.

Odată cu primele ninsori apar și problemele în trafic. Se circulă în condiții de iarnă pe marile bulevarde din municipiul, iar șoferii sunt sfătuiți să fie prudenți. Pe drumurile principale au și început acțiunile de deszăpezire.

Dacă pentru șoferi a început o perioadă dificilă, atât în trafic, cât și atunci când caută locuri de parcare, în zonele pietonale, ninsoarea a adus chiote de bucurie, mai ales în rândul celor mici.

Primăria Municipiului Satu Mare a întocmit programul de pregătire și acțiuni operative în timpul iernii, pe raza municipiului Satu Mare, în perioada 15 noiembrie 2018 -15 martie 2019, care a fost comunicat operatorului ce se ocupă cu activitatea de deszăpezire.

Conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare a stabilit lista de străzi și tronsoanele de drum pe care se intervine cu prioritate, lista obiectivelor sociale, a unităților de învățământ, instituțiile publice, trecerile de pietoni, trotuarele, stațiile de autobuz și toate locurile unde operatorul are obligația de a interveni cu prioritate, precum și ordinea de intervenție, operaţiunile care se execută, tipurile de materiale şi cantităţile utilizate.

Astfel, conform informării operatorului care se ocupă cu activitatea de deszăpezire, prevenire și combatere a poleiului, la finalul lunii octombrie, pentru a începe activitatea, firma are pe stoc o cantitate de 148 tone de clorură de sodiu, 18 tone de clorură de magneziu, 20 metri cubi nisip, precum și 11 mii de litri de carburanți. Operatorul dispune de 20 utilaje specific operațiunilor de dezsăpezire.

”Reamintim cetățenilor municipiului Satu Mare, agenților economici, asociațiilor de proprietari că, au obligația de a curăța și ei la rândul lor zăpada și gheața de pe trotuarul din fața casei, a blocului sau a sediului firmei, în cel mult 24 de ore de la încetarea ninsorii”, precizează conducerea Primăriei Satu Mare.

4 Comments on "FOTO/VIDEO. Ninge abundent, pericol pe șosele. Se deszăpezește în Satu Mare"

 1. Din video se vede clar că mașina merge cu lama ridicată. Iar de exemplu pe Goga până la ora asta, adică 16.12 ora 8.35 încă nu a trecut nici un utilaj de deszăpezire! Deloc! Noi ce vom plăti? Plimbările lor în decor de iarnă?

  View Comment
 2. In centrul vechi ,Florisalul,a inceput sa dea cu antiderapant si sare (in special) inca de joi.Ce-i sugur,e sigur…A umplut toata zona cu sare,inclusiv trotouarele,nemaivorbind de zonele verzi.Ei asa inteleg protectia mediului.

  View Comment
 3. E 81 Supur, ora 10.00, 20cm de zapada, inca nici urma de utilaje de deszapezire. Or fi la chef la Veorika???

  View Comment
 4. Raport. Ora 11.23 nici un utilaj pe Goga! E chiar bătaie de joc!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deszapezire
FOTO. Deszăpezirea, făcută de o firmă în INSOLVENȚĂ în județul Satu Mare

Închide