FOTO/VIDEO. O sătmăreancă a obținut cea mai mare notă la Academia Forțelor Aeriene

Sătmăreanca Teodora Cardoș a obținut cea mai mare notă la admiterea în Academia Forțelor Aeriene. 

Sătmăreanca Teodora Cardoș a obținut cea mai mare notă la admiterea în Academia Forțelor Aeriene. 

O sătmăreancă a reușit să obțină cea mai mare medie de admitere la Academia Forţelor Aeriene ”Henri Coandă” din Braşov. Este vorba despre Teodora Cardoș din Satu-Mare. Tânăra a obținut nota 9,97. Sătmăreanca a absolvit cursurile Liceului militar din Alba Iulia.

”Mi-a plăcut uniforma şi am înţeles că specializarea pentru care am optat, meteorologia, este foarte căutată. Sunt de două săptămâni în academie, a fost o perioadă dificilă, am participat la instrucţia de front, o experienţă frumoasă, dar grea, şi sper să fac faţă tuturor provocărilor din următorii ani de studenţie”, a precizat Teodora Cardoș.

În discursul său, sătmăreanca a ținut să precizeze că noul an unversitar reprezintă o continuare a procesului de formare. Studenții de la Kogălniceanu își doresc să devină un model pentru ceea ce înseamnă profesionalism în cadrul structurilor moderne de securitate. Teodora a vorbit nu doar despre atingerea standardelor impunse de cadrul național, ci și de cele solicitate de alianțele la care România este parte.

Teodora Cardoș, discursul la începutul noului an universitar

“Pentru noi, studenții anului I, și pentru colegii noștri mai mari, studenții din anul al II-lea, acest nou an universitar reprezintă continuarea procesului de formare și perfecționare, în spiritul noilor cerințe naționale, europene și euro-atlantice,” a spus Teodora.

Nu în ultimul rând, sătmăreanca a făcut un apel la viitorii profesori pe care i-a rugat să aibă răbdare, garantând că atât ea, cât și colegii, sunt pregătiți să facă față noilor provocări.

Festivitatea de la Brașov a avut loc în prezența șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul de flotilă Viorel Pană. Prezenți au fost și alți reprezentanți din Statul Major al Apărării, cadre militare, rectori, profesori, părinți și autorități județene.

Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” este o instituție de învățământ superior militar din Municipiul Brașov. Are atribuții în domeniul învățământului superior și cercetării științifice. Misiunea sa fundamentală este formarea ofițerilor licențiați pentru armele de bază ale Forțelor Aeriene și alți beneficiari.

 

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. O sătmăreancă a obținut cea mai mare notă la Academia Forțelor Aeriene"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Județul Satu Mare
Pericol la granița cu Ucraina. Autoritățile încearcă să oprească virusul pestei porcine

Închide