FOTO/VIDEO. Satu Mare, atmosferă de Cărciun: S-au aprins mii de beculețe!

Satu Mare, împodobit de sărbătoare. S-a aprins iluminatul festiv, iar zona centrală s-a îmbrăcat în culoare. În acest an, Crăciunul la Satu Mare stă sub semnul îngerului, cu zeci de decorațiuni personalizate. Parcul Central a devenit o insulă de lumină, iar traseul continuă spre patinoarul din Piața 25 Octombrie. O supriză i-a așteptat pe sătmăreni pe pasajul Coposu, iar Târgul de Crăciun și-a deschis porțile. 

Iluminatul festiv a fost pornit la ora 18:00, în apaluzele și strigătele celor mici. Zeci de mii de beculețe împodobesc orașul, iar autoritățile au decis ca în acest an, Crăciunul să stea sub semnul “îngerului”, așa că decorațiunile luminoase vor fi unele personalizate. Iar startul distracției s-a dat pe ritmuri de dans. Sute de sătmăreni au așteptat momentul când orașul va deveni acoperit de culoare.

Primarul municipiului Satu Mare a fost gazda evenimentului, dar copiii au fost ajutoarele sale de nădejde, cei care au și apăsat butonul la finalul numărătorii inverse.

Primarul i-a invitat pe sătmărenii prezenți la o plimbare, până la Târgul de Crăciun.

O altă surpriză pregătită de autorități a fost proiecția de pe clădirea hotelului Dacia.

Pe transversale s-a păstrat motivul principal “îngerul”, care a fost special conceput special pentru municipiul Satu Mare, fiind un element mai deosebit fată de elementele prezentate în anii anterior. De asemenea, alegerea păstrarea acestui element ca motiv principal decorativ, cu semnificaţii religioase, are legătură şi cu faptul că în acest perimetru au locaţia trei biserici.

Parcul Central, o insulă de lumină

Iar Parcul Central a devenit o insulă de lumină, cu sute de metri de șiruri luminoase împodobind copacii.

Bradul din Parcul Central este împodobit cu 60 de şiruri de lumini, aproximativ 1.200 metri de şir luminos cu flash, iar la baza bradului Mos Crăciun sunt două figurine sub formă de cadouri. Copacii sunt plini de luminițe, la fel și gardul viu.

La toate astea se adaugă tunelul de lumini care asigură accesul spre zona centrală a orașului, în apropierea Bibliotecii Județene.

Iar suprizele nu se opresc aici, la fel ca și anul trecut, 23 de transversale principalele artere care duc spre Piața Libertății.

Piața 25 Octombrie, magia sărbătorilor de iarnă

Pasajul Corneliu Coposu prezintă în acest an un element surpriză cu totul deosebit, amplasat chiar la intrarea pe pasaj, o perdea de ghirlande luminoase cu regim de înăltime variabil care simbolizează zăpada căzătoare, formată din becuri led, conceptul fiind întâlnit şi în marile oraşe europene.

Toti copacii din jurul platoului de evenimente, 24 de arbori mai mari și 13 copaci mai mici, au fost îmbrăcaţi in luminițe, continuând astfel legătura dintre Piaţa Libertăţii şi Piaţa 25 Octombrie.

În Piaţa 25 Octombrie a fost amplasat un brad argintiu, care constituie un alt element de noutate faţă de anul trecut. Aceste este împodobit cu 900 de metri de ghirlande luminoase cu flash, în culorile alb-cald și alb-rece.

Cea mai mare parte a Pieţei 25 Octombrie este ocupată de patinoarul de 600 metri pătraţi, acoperit de o structură sub forma unei plase din 1000 de becuri led care încheie traseul de lumini care a pornit din Piaţa Libertăţii. Din păcate, în ziua aprinderii iluminatului festiv, patinoarul, din cauza condițiilor meteo, nu a fost funcțional. Autoritățile promit că pe mâine, se dă stratul distracției pe gheață.

Iar pe lângă atmosfera de basm, sătmărenii sunt invitați în zona centrală nu doar pentru a se bucura de lumină și culoare sau pentru a-și face poze, ci și pentru a găsi cadourile perfecte de sărbători de la comercianții prezenți la Târgul de Crăciun.

De la produse tradiționale, la obiecte decorative artizanale, sătmărenii cu siguranță vor reuși să găsească daruri de pus în ghetuțe sau sub brad.

1 Comment on "FOTO/VIDEO. Satu Mare, atmosferă de Cărciun: S-au aprins mii de beculețe!"

  1. FOARTE FRUMOS!!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Crăciun, municipiul Satu Mare
Program COMPLET. Azi pornește iluminatul festiv! Se deschid patinoarul și târgul de Crăciun!

Închide