FOTO/VIDEO. Un nume uriaș al Electrolux, alături de greviști. Impresionat de situația muncitorilor

Reporterii PresaSM au aflat că fostul director regional al Electrolux pe Europa Centrală și de Est, János Takács, le-a transmis un mesaj de susținere sutelor de muncitori aflați în grevă în municiliul Satu Mare.

”Frumos! Bravo Vasile, Sorin, Radu!”, este mesajul lui János Takács pentru liderii Sindicatului ”Samus”, afiliat Cartel Alfa, care a organizat această acțiune. Liderul Sindicatului ”Samus”, Sorin Faur, i-a răspuns la mesaj: ”Să nu uităm că acum 7 ani numai cu ajutorul tău am reușit să ne menținem marea majoritate a drepturilor care se voiau tăiate”.

Cine este János Takács

János Takács s-a născut în 1960 la Sibiu. A studiat la Universitatea Babeș-Bolyai și la Institutul de Educație Continuă a Universității de Economie din Budapesta. El a fost numit CEO al Electrolux  în ianuarie 1998. Vicepreședinte al Asociației Naționale a Patronatelor și Industriașilor, președinte al Camerei de Comerț Suedeză din Ungaria și al Consiliului European pentru Afaceri din Ungaria. Între 2008 și 2012 a fost președinte al Asociației Naționale de Manageri. În acest moment este manager al fabricii de zahăr din Oradea.

Grevă cu accente dramatice

Greva de la Electrolux, în care 420 de muncitori protestează de câteva zile, are scene dramatice. Muncitorii se simt atât de nedreptățiți de actuala conducere a societății încât astăzi au avut lacrimi în ochi. Bărbați în toată firea, dar și femei care muncesc de o viață în fabrică, nu și-au putut stăpânii emoțiile. Oamenii spun că nu cer nimic altceva decât drepturile care li se cuvin, iar durerea este cu atât mai mare – spun aceștia – cu cât au pus suflet în această unitate de producție.

Din acest motiv, mai mulți lideri sindicali din țară au decis să rămână în continuare alături de muncitorii de la Electrolux. Mihai Bărbulescu – secretar Cartel Alfa – a precizat că muncitorii cer cu mult mai puțin decât câștigă un cerșetor la colț de stradă.

1 Comment on "FOTO/VIDEO. Un nume uriaș al Electrolux, alături de greviști. Impresionat de situația muncitorilor"

  1. Succes! Fiți puternici și uniți! Nu cedați!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux
FOTO/VIDEO A treia zi de grevă: Sindicaliști din țară, alături de salariații Electrolux

Închide