FOTO/VIDEO. Viorica Dăncilă, la Sâmbra Oilor. Primită cu pâine și sare

Festivalul Sâmbra Oilor a început într-o atmosferă încărcată electoral. Principalele partide politice s-au folosit de oportunitate pentru a face o demonstrație de forță. Susținători și militant au împânzit zona de la Certeze, dublând numărul celor care participă de obicei la sărbătoarea oșenească.

Faptul că ne aflăm în an electoral a fost cel mai bine evidențiat la Sâmbra Oilor, unde numărul de participanți a fost dublat de susținătorii, militanții și liderii politici care și-au petrecut ziua de duminică pe dealul de la Certeze.

Purtând semnele de identificare ale partidelor, susținătorii au făcut o demonstrație de forță, fiecare organizație politică încercând să arate că este populară în opțiunile electoratului.

PSD, tur de forță la Satu Mare

Partidul Social Democrat este cel care s-a mobilizat cel bine. Premierul țării a fost cel care a condus delegația social-democrată la Satu Mare. Viorica Dăncilă a sosit încă de ieri în județ și a avut, alături de Orlando Teodorovici, discuții cu mediul de afaceri. În municipiu, premierul a fost așteptat de protestatari.

Alți demnitari social-democrați au ajuns și ei în județul Satu Mare pe parcursul dimineții de duminică, cu dorința explicită de a participa la festivalul oșenilor.

Premierul a fost așteptat de autoritățile locale și organizatori cu pâine, sare și cântece tradiționale. Oficialii de la București s-au arătat încântați de portul popular și primirea de care au avut parte, mai ales că în așteptarea lor, drumul s-a umplut de simpatizanți, veniți să facă cunoștință și poze cu membrii Guvernului.

”Sunteți oameni ospitalieri, gospodari, care ne-ați primit cu multă căldură. Ăsta este spiritul românesc”, a declarat premierul la sosirea sa la Sâmbra Oilor.

Cu zeci de minute înainte ca oficialii de la București să își facă apariția, gazdele erau deja pregătite să îi primească. Fetele în costume populare s-au înșirat pe marginea drumul îngust de la Sâmbră, iar pe masă au fost pregătite pălinca, cozonacul, sarea, dar și buchetele de flori, unul chiar de trandafiri, in culorile Tricolorului.

Discursul oficialilor PSD s-a concentrat pe realizările guvernamentale și investițiile făcute și cele promise pentru județul Satu Mare și în special cele pentru zona Oașului.

5 Comments on "FOTO/VIDEO. Viorica Dăncilă, la Sâmbra Oilor. Primită cu pâine și sare"

 1. Anti Ciuma Rosie | mai 12, 2019 at 13:31 |

  De promisiuni suntem cam plictisiti va trimis Dragnea ca de ubicei sa ptomiteti de nu va da afara din partid . Huuuuu Ciuma Rosie huuu

  View Comment
 2. ciuma asta rosie ne a adus un pic de prosperitate.,nu tăierii de pensii si salarii si bogătași care trăiesc bine în costa orice sau anglia tip popoviciu.

  View Comment
 3. Care prosperitate?Au prosperat doar preturile,si cei care nu mai trebuie sa dea inapoi ce au furat,datorita legilor modificate pentru dragnea

  View Comment
 4. Multa rautate le trebuie unora pentru a scuipa si injura pe cei care fac bine romanilor si romaniei si sa ii sprijine pe cei care au facut numai rau…

  View Comment
 5. Gică Contra | mai 13, 2019 at 17:27 |

  @roman … sau Mazăre în Madagascar sau Ghiță în Serbia. Apropo, de ce MAE îl protejează pe Mazăre? Valoarea reală salariilor a scăzut. Adică, pentru @roman și @Petre Vasilescu, cu toate creșterile poți să cumperi mai puține lucruri decât acum doi ani. Am crezut că ești @Petre Ispirescu. Era mai potrivit.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Sâmbra Oilor
FOTOGALERIE. Comisarul Corina Crețu, la Sâmbra Oilor. Așteptată cu Tricolorul și steagul UE

Închide