FOTO/VIDEO. Viorica Dăncilă, ședință de lucru la Prefectură. Promite OUG pe Codul Administrativ

Premierul Viorica Dăncilă se află la Satu Mare într-o vizită de lucru. Prima întâlnire a avut loc la Prefectură. 

Prefectul Viorica Dăncilă se află într-o vizită de două zile la Satu Mare. În această după-masă, premierul s-a întâlnit cu mediul de afaceri, susținători, membri de partid și fermieri. Alături de Viorica Dăncilă au fost și autoritățile județene.

Prefectul județului, Darius Filip, a ținut să mulțumească premierului pentru investițiile pe care PSD le-a făcut în județ.

“Nu există probleme vizavi ce înseamnă finanțare, atât în zona socială, cât și în partea de investiții,” le-a spus ministrul Eugen Teodorovici celor adunați în sală, inclusiv mulți primari ai PSD.

Ministrul Teodorovici, asigurări pentru primari și mediul de afaceri

Ministrul Finanțelor a dat asigurări și că programul de guvernare se va respecta. Teodorovici a promis și că Executivul va face tot ce poate pentru a aduce și un plus de finanțare. Ministrul le-a dat asigurări primarilor și că vor avea bani pentru cheltuielile sociale și urmează o rectificare bugetară.

Mesaje au fost și pentru mediul de afaceri. Teodorovici a precizat că Guvernul a luat multe măsuri esențiale pentru mediul de afaceri. El a precizat că partidul din care face parte a luat cele mai “pro-business” măsuri. În ceea ce privește Codul fiscal, Teodorovici l-a numit cel mai liberal din Europa.

Agricultura, un subiect important pentru social-democrați

Social-democrații au vorbit și despre problemele care îi afectează pe fermieri. Un principu important, au spus liderii PSD, este acordarea subvențiilor la timp. Alte investiții făcute de PSD se referă la sistemele de irigații.

Fermierilor le-a fost prezentat și programul pentru tomate, unul dintre cele mai de succes, au spus liderii PSD, care a fost accesat în principal de tinerii, mulți care s-au întors din străinătate pentru a face agricultură în România.

“Vreau să vă mulțumesc pentru primirea călduroasă. Am venit la Satu Mare pentru a vorbi despre realizări, despre proiecte. Știu că foarte mulți dintre primari au accesat fonduri guvernamentale, anul trecut am alocat toată suma pentru PNDL II și vreau să îi rog să acceseze și Fondul pentru Investiții, atât de important pentru comunitatea dumneavoastră,” le-a transmis Viorica Dăncilă primarilor prezenți în sală.

Viorica Dăncilă le-a promis primarilor și că va adopta, prin Ordonanță de Urgență, noul Cod Administrativ.

Premierul a spus și că Guvernul vrea să sprijine fermierii și pe oamenii de afaceri. În principal produsele tradiționale vor beneficia de susținere din partea Executivului, dar România s-ar putea remarca și pe nișa produselor bio.

Viorica Dăncilă a precizat că Executivul își dorește investiții străine, dar prioritari rămân investitorii români. Prim-ministrul a spus că Guvernul pe care îl conduce este interesat de părerile afaceriștilor și de cum ar putea să dea o mână de românilor care doresc să facă investiții.

Premierul a recunoscut și că țara se confruntă cu probleme mari atunci când vine vorba de infrastructura rutieră.

“Ne străduim să găsim fonduri, să accesăm fonduri europene, să avem fonduri de la stat. Am introdus parteneriatul public-privat,” a explicat Viorica Dăncilă, făcând apel la liderii județenei spunând și că alții nu vor ca România să se dezvolte, pentru că a fost considerată o piață de desfacere.

Dăncilă a făcut și un apel la consumatori, pe care i-a îndemnat să aleagă produsele românești, mult mai bune din punct de vedere calitativ, a spus premierul, și mult mai gustoase.

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Viorica Dăncilă, ședință de lucru la Prefectură. Promite OUG pe Codul Administrativ"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.