Grădina Romei se schimbă la față? Primăria vrea mai multe zone de agrement în municipiu

Primăria municipiului Satu Mare vrea mai multe zone de agrement în municipiul Satu Mare și se pregătește și să modernizeze Grădina Romei. Studiile de fezabilitate vor începe încă din acest an, se arată în proiectul de buget pentru 2019. 

Primăria municipiului Satu Mare vrea mai mult zone de recreere în oraș. Pentru 2019 pregătește documentația necesară pentru modernizarea Grădinii Romei, dar și pentru realizarea unei uzine de joacă, împreună cu mai multe spații pentru petrecerea timpului liber. Peste 200.000 de lei sunt prevăzuți în bugetul din 2019 pentru cele două obiective.

Lor li se adaugă și realizare documentației pentru anunțatul proiect de transformare a zonei degradate de pe malurile Someşului, ȋntre cele 2 poduri. Pentru aceasta, autoritățile au alocat în buget suma de 11.000.


Citește și:

Proiect ambițios pentru malurile Someșului. Ce vor autoritățile


Tot în faza de documentație se află și proiectul pentru pista de biciclete de pe coronamentul digului mal drept al râului Someș de la stația de epurare până la limita administrativă a Municipiului Satu Mare spre comuna Dara și modernizarea și extinderea traseului pietonal și velo din centrul vechi al municipiului.

Nu doar zona centrală se va putea bucura de mai multe spații pentru petrecerea timpului liber. Proiectul de amenajare pistă de skateboard și a terenuri de sport în parcul situat pe strada Ion Vidu (parcul UFO), va continua și în 2019. Au fost alocați 3.500 de lei pentru lucrările din acest an.


Parcul UFO: Cum va arăta la final investiția Primăriei – FOTOPLAN


Proiectul de buget se află în dezbatere publică. Cei interesaţi pot transmite în scris Primăriei, propuneri, sugestii cu valoare de recomandare privind conţinutul bugetului, în termen de 15 zile de la data publicării (15.02.2019).

1 Comment on "Grădina Romei se schimbă la față? Primăria vrea mai multe zone de agrement în municipiu"

  1. Gradina Romei? Poate gradina cu gainat de ciori! Piste de biciclete in oras primadata! Piste de biciclete numai pentru ..unii! Ma mut la Dara! Bataie de joc!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Grădina Romei
mașina prin Grădina Romei
FOTO. ”Nou” în Satu Mare! Cu mașina pe aleile Grădinii Romei

Închide