Gripa a făcut ravagii printre medicii din Spitalul Județean. Gripa japoneză, confirmată la Satu Mare

Infecțiile respiratorii fac ravagii în Spitalul Județean Satu Mare. Potrivit managerului Spitalului Județean Satu Mare, Adrian Marc, un număr de cinci doctori se află în concediu medical, acuzând stări gripale. La aceștia s-ar putea adăuga alte cadre medicale, care ar putea fi bolnave, dar care nu au anunțat în scris acest lucru.

De asemenea, a fost confirmată gripa japoneză la Satu Mare. Mai exact, la un bărbat, în vârstă de 42 de ani, care se află internat de mai bine de două săptămâni la Secția de Terapie Intensivă.

”Numărul lor ar putea fi mai mare de cinci, dar ei au timp să aducă cererile de concediu până la finalul acestei luni. Cert este că avem o situație mai specială din cauza virusului gripal, fiind confirmat la Satu Mare virusul gripei japoneze, de tip B. A fost confirmat la un bărbat, de 42 de ani, care este internat de două săptămâni pe Terapie Intensivă. Acum, starea lui este mai bună”, a declarat Adrian Marc.

Gripă japoneză – cunoscută și sub numele de Yamagatu – (o tulpină B) este cunoscută că afectează în special copiii. Experții spun că acest lucru se datorează faptului că sistemele lor imunitare nu sunt atât de puternice. În plus, copiii nu sunt la fel de atenți atunci când vine vorba de spălarea mâinilor etc, deci asta îi face posibile ținte. Deși tulpina virusului gripal japonez este mai puțin severă decât gripa Aussie, ea se răspândește mai ușor.

Mai mult, conducerea Spitalului Județean Satu Mare a instituit carantina, iar pe unele secții a îngrădit total accesul vizitatorilor.

Accesul vizitatorilor în unitate se face conform următorului program:

Luni – Vineri, între orele 16.00 – 18.00;

Sâmbătă – Duminică, între orele 13.00 – 16.00.

Accesul este strict interzis pentru următoarele secţii cu risc:

– Neonatologie

– Obstetrică

Secţii cu program diferenţiat de vizită:

Secţia ATI, program vizită: 11.00 – 12.00 şi 15.00 -16.00;

Secția Boli, Infecțioase vizită: 14.00 -17.00.

La fiecare pacient se acceptă 1-2 vizitatori / pacient cu limitarea duratei de vizită la 15 minute. La nivel național, până vineri, numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 17.

Fii primul care comentează! despre "Gripa a făcut ravagii printre medicii din Spitalul Județean. Gripa japoneză, confirmată la Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Județean Satu Mare
Zeci de membri ai unor familii au ajuns la Urgențe! Internați la Boli Infecțioase

Închide