HARTĂ. Cod galben și Cod portocaliu de inundații în județ

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a apelor a emis noi avertizări de tip Cod galben și Cod portocaliu pentru mai multe cursuri de apă din județul Satu Mare. În Hunedoara, Gorj și Botoșani s-a instituit Cod roșu.

Potrivit specialiștilor, în intervalul 26.06.2020 ora 12:00 – 27.06.2020 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Tisa – sector aval intrarea ȋn ţară, Vişeu, Iza, Tur (judeţele: Maramureş şi Satu Mare), Someş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Dej (judeţele: Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), Crasna (judeţele: Sălaj şi Satu Mare), Ier (judeţele: Satu Mare şi Bihor), va fi în vigoare un Cod galben de inundații.

Un Cod portocaliu va fi valabil în intervalul 26.06.2020 ora 12:00 – 27.06.2020 ora 14:00 pe Someş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Dej (judeţele: Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), Crasna – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Sălaj şi Satu Mare), Ier – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu (judeţele: Satu Mare şi Bihor).

Pentru Jiu, în Hunedoara și Gorj, dar și pe Prut, în Botoșani, au fost instituite Coduri roșii, din cauza acumulărilor de apă. În Hunedoara au fost deja probleme serioase și în ultimele 48 de ore, cu acțiuni ale pompierilor pentru salvarea oamenilor din calea viiturilor. Lupeni și Uricani sunt două dintre localitățile puternic afectate de revărsările din ultimele zile.

O porțiune de drum național s-a surpat din cauza apelor.

Județul Satu Mare va rămâne, potrivit ANM, până în această seară, sub avertizare Cod galben de precipitații și instabilitate atmosferică. Noi mesaje de avertizare ar putea fi emise în funcție de evoluția fenomenelor meteo, atenționează cei de la ANM.

Fii primul care comentează! despre "HARTĂ. Cod galben și Cod portocaliu de inundații în județ"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre cod galben, cod portocaliu
Avertizare meteo de fenomene imediate. Cinci localități din Satu Mare, sub Cod galben

Închide