Investiție de milioane a Primăriei. Stații pentru mașinile electrice. Unde vor fi amplasate

Primăria Satu Mare va implementa un proiect pentru 5 staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice, potrivit unui document obținut de PresaSM. Autoritățile speră ca astfel să contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Primăria Satu Mare va implementa un proiect în valoare de 1.738.153 RON pentru a monta 5 stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice.

În expunerea de motive care însoțește proiectul se arată că autoritățile locale doresc să vină în sprijinul cetățenilor care își achiziționează mașini electrice și hibrid. Astfel se vor reduce emisiile de gaze cu efect de seră, potrivit programului promovat la nivelul ministerului Mediului.

“Programul are ca obiectiv îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stimularea utilizării vehiculelor electrice prin dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică,” se arată în expunerea de motive.

Bugetul total al proiectului este de 1.738.153,49 Lei, din care contribuţia proprie a Municipiului Satu Mare este de 10% din valoarea total eligibilă, adică 139.463,31 Lei, iar valoare cheltuielilor neeligibile este de 343.520,36 Lei.

Proiectul se află pe Ordinea de zi a ședinței de vineri a Consiliului Local Satu Mare.

În ceea ce privește locația, cele cinci stații urmează să fie amplasate pe străzile Bujorului, Lucian Blaga , Decebal, B-dul Traian și în Piaţa Romană.

Inițiativa Primăriei Satu Mare se înscrie în programul promovat de ministerul Mediului și care prevede stații de încărcat pentru toate municipiile reședință de județ.

Citește și: 

Prima Dacie Logan 100% electrică, omologată de RAR

Unde se află prima stație cu încărcare rapidă la Satu Mare

Scumpiri în 2019. Mai mulți bani pentru combustibil și electricitate

Fii primul care comentează! despre "Investiție de milioane a Primăriei. Stații pentru mașinile electrice. Unde vor fi amplasate"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.