IRONIE. Liderul UDMR, șah mat pentru politicienii români, pe scena de la Sâmbra Oilor


În discursul său de pe scena de la Sâmbra Oilor, președintele Organizației Județene Satu Mare a UDMR și președinte al Consiliului Județean, Pataki Csaba, a avut un discurs politic voalat, cu trimitere către toate formațiunile politice românești.

Acesta a făcut o paralelă între culoarea verde a ”codrilor” și verdele de pe steagul UDMR, precizând că ”verdele” este un factor de echilibru în județul Satu Mare și România de ”mii de ani”. Pataki Csaba i-a îndemnat pe toți cei ”deranjați” de culorile partidelor românești să se uite spre ”verdele codrilor”.

”Hristos a înviat! Bine ați venit pe mealeagurile sătmărene. Salut cu grad toți oaspeții, și aleșii și alegătorii. Și pe cei colorați și pe cei fără culoare. Simțiți-vă bine! Noi, prin Centrul Județean de Conservare și Promovare a Tradițiilor am încercat astăzi să colorăm ziua prin muzică și dansuri. (…) Văd multe culori în fața mea, iar dacă cineva este deranjat de vreo culoare, să-și ridice privirea, să se uite în jur, să se uite la codrii care ne-au protejat în fiecare mileniu. ei sunt verzi, iar verdele este întotdeauna un factor de echilibru. Și în Satu Mare și în România”, a precizat Pataki Csaba.4 Comments on "IRONIE. Liderul UDMR, șah mat pentru politicienii români, pe scena de la Sâmbra Oilor"

 1. Din plecare precizez că sunt ungur. Dar este pur și simplu execrabil cum au exploatat la propriu politicienii români evenimentul. Sâmbra oilor nu merita asta ! Ce interesant că anul trecut bătea vântul la Sâmbră! Iar la anul mă gândesc că va fi adunare generală că sunt alegeri locale. Mă trece așa o scârbă. Ce ar fi stimați politicieni să vă apucați de treabă și să mai și faceți ceva din ce promiteți atât de ușor în campanie?

  View Comment
 2. Si care e problema mai era loc destul pe scena nu… Cumva eu luat locul la cei din PRO ROMANIA cum li se mai zice PSD la mana a doua

  View Comment
 3. Păcat de tradiție. Poate fi un curiosum pentru turiști, dar cum a scris Y, politicienii l-au stricat. Deja nu mai mergem cu familia la nici un eveniment unde politicienii vor să-și facă publicitate sau unde oamenii nu-și pot ține în frâu subcultura ( manele în loc de muzică de folclor autohton, semințe scuipate, înjurături, bătăi, scandal, muzică de orice fel dar cu decibeli la maxim care a trecut de mult pragul de plăcut).

  View Comment
 4. creștin | mai 12, 2019 at 22:57 |

  Acești verzi… promovează tradiția, adică din 1990 sunt tot la putere sau susțin puterea, azi cu unii, mâine cu alții…precum cea mai veche meserie din lume…da, așa dle Pataki, aveți dreptate…!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Pataki Csaba
Guvernul ia banii cu două mâini și dă cu una. Județul Satu Mare primește sume insuficiente!

Închide