Jale în învățământul sătmărean. Jumătate dintre elevi au luat sub 5 la simulare

Jale în învățământul sătmărean. Mai mult de jumătate dintre elevii care au susținut examenele de simulare la Evaluarea Națională nu au reușit să obțină nici măcat media 5. Datele au fost făcute publice de către Inspectoratul Județean Școlar Satu Mare. 

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale. Pe clase, sinteza datelor se prezintă după cum urmează:

Clasa a VIII-a

La simularea susținută de elevii claselor a VIII-a, 1157 de elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5, ceea ce reprezintă 46,67% din cei 2479 de elevi prezenți la toate probele.

Pe discipline de examen, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 este 58,50% la Limba și literatura română, respectiv 30,73% la Matematică. La proba de Limba și literatura maghiară 79,57% au obținut note peste 5, iar la Limba și literatura germană 81,67%.

Clasa a VII-a

La simularea susținută de elevii claselor a VII-a, 1083 de elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5, ceea ce reprezintă 42,93% din cei 2523 de elevi prezenți la toate probele.

Pe discipline de examen, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 este 51,49% la Limba și literatura română, respectiv 34,03% la Matematică. La proba de Limba și literatura maghiară 61,80% au obținut note peste 5, iar la Limba și literatura germană 72,73%.

În situația analizată pe discipline sunt incluși și elevii care nu au participat la toate probele. Rezultatele obținute de elevi la simularea probelor scrise ale Evaluării Naționale vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

SURSA: Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare

Fii primul care comentează! despre "Jale în învățământul sătmărean. Jumătate dintre elevi au luat sub 5 la simulare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul Școlar Județean
VIDEO. Cine sunt elevii care s-au bătut în mod repetat. Conducerea școlii a demarat o anchetă

Închide