ALARMANT. Judecătorii din Satu Mare, îngrijorați de creșterea violențelor extreme

Judecătorii sătmăreni se arată îngrijorați de creșterea infracțiunilor cu violență, dar și de traficul de droguri, iar substanțele interzise ajung și în scolile sătmărene. Magistrații spun că lucrează alături de DIICOT pentru a opri fenomenul și dau pedepse drastice pentru cei care încalcă legea. 

Judecătorii sătmăreni se arată îngrijorați de creșterea infracțiunilor cu violență, un fenomen, care spun ei, nu este specific pentru Satu Mare. Magistratul a mai precizat și că este îngrijorător faptul că crimele sunt tot mai violente.

“Îngrijorător este faptul că a crescut numărul cauzelor de violenţă extremă, numărul cauzele de omor, şi nu în oricare dintre forme, toate sunt cele mai grave, având în vedere că vizează suprimarea vieţii, valoarea fundamentală apărată de Constituţia României, însă faptul că acele cauze de omor s-au petrecut cu violenţă extremă, a două sau mai multe persoane prin modalităţi de cruzimi sau prin complicităţi sau participaţie multiple. Este îngrijorător pentru noi, este îngrijorător pentru comunitate pentru că nu era specific potenţialului crimogen al judeţului Satu Mare o astfel de reactivitate prin violenţă extremă”, a spus Remus Nemeș, președintele Secției Penale a Tribunalului Satu Mare.Președintele Secției Penale a vorbit și despre traficul de droguri și a precizat că magistrații dau măsuri drastice și se colaborează cu DIICOT pentru a opri fenomenul.

“Este îngrijorător creșterea numărului crescut de trafic de droguri în școlile sătmarene,” au avertizat magistrații.

Nici modificările legislative nu au ajutat magistrații, ci au bulversat activitatea instanțelor, au mai punctat magistrații sătmăreni care au prezentat bilanțul activității Tribunalului pentru anul trecut.

Secția Penală a Tribunalului Satu Mare a avut în lucru un număr de 897 dosare de soluționat în cursul anului 2018, în creștere față de cele 798 de dosare din 2017, reprezentând 13% din volumul total de activitate a Tribunalului în 2018. Din totalul celor 897 de dosare de soluționat ale secției, 605 au fost dosare de fond și 292 contestații.

 Fii primul care comentează! despre "ALARMANT. Judecătorii din Satu Mare, îngrijorați de creșterea violențelor extreme"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre infracțiuni, Remus Nemeș
Cum încearcă infractorii sătmăreni să scape de Poliție

Închide