La un pas de dezastru! Virus mortal și măsuri drastice în județul Satu Mare

Județul Satu Mare este la un pas de dezastru, dacă virusul gripei porcine se extinde. Opinia îi aparține lui Nicolae Dumuța, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare. Zonele cu restricții drastice sunt în jurul localităților Săcășeni, Pir și Cehal.

”Din păcate nici în Europa nu există o regulă de combatere a pestei porcine. Avem până acum rezultate bune în judeţ, dar ne aşteaptă perioade lungi de restricţie, deci vremuri grele. În această zonă am avut cazuri pozitive pe fondul de vânătoare de la Supur, Cehal sau Săuca, unde mistreţii sunt în număr crescut. Am rugămintea ca pe lângă ce transmitem în scris să ducem o luptă comună pentru a avea succes, în focarele din mediul domestic trebuie să acţionăm cât mai rapid. Situaţia este dramatică acum în judeţul Tulcea. Se duce o luptă asiduă pentru ca pesta să nu pătrundă în fermele comerciale pentru că am avea parte de consecinţe dramatice. Este foarte important timpul de reacţie.” a specificat Nicolae Dumuţa.

Pesta Porcină Africană este o boală cauzată de un virus foarte rezistent în mediu şi alimente, afectând toţi porcii domestici şi sălbatici, dar boala nu se transmite de la animale la om, prin urmare nu afectează direct omul, deşi omul reprezintă un vector important în diseminarea acestei boli exotice fie prin contact direct fie prin intermediul unor produse, furaje sau alte instrumente.

1 Comment on "La un pas de dezastru! Virus mortal și măsuri drastice în județul Satu Mare"

  1. Onelian dalmatio | iulie 19, 2018 at 20:17 |

    De ce nuse mai diminuează din efectivele de mistreți căci au impinzit peste tot fac stricăciuni și mai au și o grămadă de boli care se transmit pe diverse căi și la animalele din gospodarii, și ferme mai mari, iar autoritățile papă bani cu nemiluita pe multe prostii inutile….o nebunie în tara asta.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Județul Satu Mare
Vietnamezii au ajuns în județ. Muncesc 10 ore/zi, șase zile/săptămână

Închide