Locuințe ANL date în mod dubios. Fiica unei șefe din Prefectură, depunctată

După ultimul scandal legat de stabilirea listei de beneficiari ai unor locuințe sociale în municipiul Satu Mare, care s-a lăsat cu demisia fostului viceprimar Doina Feher, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a dat ordin să se facă curățenie printre potențialii beneficiari. Astfel încât au avut loc o serie de modificări.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a dat dispoziţia nr. 744/16.10.2019, prin care Comisia de analiză a dosarelor în vederea obținerii unui apartament ANL a făcut modificări serioase. Care au fost puse ”pe hârtie” în procesul verbal nr. 51917/25.10.2019.

Întrebarea se pune automat: cum a fost posibil ca cei din Consiliul Local să aprobe inițial o listă dubioasă, care genera conflicte de interese?! Mai exact, prima hotărâre a Consiliului Local este nr. 203 din 16.09.2019 atunci când s-a aprobat, iniţial, lista de priorităţi.

”Dat fiind faptul că au intervenit modificări în listă – erori de redactare, precum şi pentru a preîntâmpina o posibilă intervenire a unui conflict de interese se impune revocarea acesteia”, se arată într-un document obținut de PresaSM.


UPDATE: Viceprimarul Adrian Albu – președinte al Comisiei – a precizat astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Local, că diferențele apărute sunt cauzate de anumite modificări survenite în cazul aplicanților. De exemplu, unii dintre potențialii beneficiari au terminat o școală în plus, fapt care le-au adus un punctaj mai mare.

”Nu este vorba despre nimic dubios aici.  Unele persoane au depus acte în plus la dosar, care le-au adus un punctaj în plus, de asta s-a modificat și lista. Într-un alt caz, s-a dactilografiat greșit anul depunerii dosarului. A fost depus în 2018, dar s-a scris în 2019. Normal că după rectificarea datei, aplicantul a primit un punctaj în plus pentru vechimea cererii. Sincer, am să cer unui angajat al Primăriei să preia această funcție de președinte al Comisiei. Fiindcă cunoaște mai bine acest domeniu”, a opinat Albu. 


Exemplu concret: Nane Marinescu, fiica șefei de cabinet a prefectului, și anume Cecilia Marinescu (PSD), a ajuns de pe locul 48 – ocupat inițial – pe poziția 54 – după reanalizarea dosarelor.

Este important de stabilit – de către edili și consilieri – dacă prima listă s-a făcut nelegal sau nu. Dacă s-au făcut ilegalități, cine, cum și când le-a făcut.

Reamintim faptul că viceprimarul Doina Feher a demisionat în data de 1 octombrie. Demisia a venit ca urmare a solicitării venite tocmai de la președintele național al PNL, Ludovic Orban, care i-a cerut acest lucru în mod clar într-o întâlnire care a avut loc luni la Cluj-Napoca.

Viceprimarul Adrian Albu, președinte al PNL Satu Mare, a fost cel care a făcut anunțul în cadrul unei conferințe de presă susținută nu la sediul Primăriei Satu Mare, ci la partid.

2 Comments on "Locuințe ANL date în mod dubios. Fiica unei șefe din Prefectură, depunctată"

  1. Creati Nina | octombrie 31, 2019 at 16:37 |

    Fiica,fiul,nepotul,nepoata…Oare de ce doar ai celor din prefectura si primarie ? Amaratul,care e al nimanui si care n-are pe nimeni,nici la primarie si nici la prefectura,plateste chirie de 200 de euro pe luna,aproape tot castigul lui,si mai creste si vreo doi copii !!

    View Comment
  2. Eu așa știu că și pentru apartamentele ANL se plătește chirie, nu știu cât. După vârsta de 35 de ani chiriile se măresc considerabil. Vă rog să mă contraziceți dacă nu este așa. În unele orașe chiriile pentru cei cu peste 35 de ani s-au mărit foarte mult. Chiriile sunt contractate pe o perioada de 5 ani. Iar apoi trebuie făcută următoarea listă. La Satu Mare care sunt condițiile?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre blocuri ANL, Consiliul Local Satu Mare
Următorul posibil viceprimar al Sătmarului este un dur și critic al nepotismului

Închide