Maradnak a románokkal szembeni szigorítások

FOTO: Arhivă

A Romániából Magyarországra beutazó magyar állampolgároknak főszabályként továbbra is 14 napos hatósági házi karanténba kell vonulniuk. A szigorítás érvényes az Ukrajnából beutazókra is.

Ugyanakkor Lakatos Tibor ezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős budapesti operatív törzs ügyeleti központjának vezetője azt is pontosította: korlátozás nélkül léphetnek Magyarország területére azok a magyar állampolgárok, akik hivatali kötelezettségük ellátása, nemzetközi szervezet tevékenységében közreműködés, üzleti út, humanitárius tevékenység vagy hozzátartozó látogatása érdekében érkeznek a Bolgár Köztársaságból, akkor is, ha Románia felől lépik át a magyar határt.

Lakatos hangsúlyozta: könnyelműség lenne olyan országokkal (Románia, Ukrajna) a határok szabadon átjárásáról egyeztetni, amelyek esetében a járványügyi helyzet ezt nem teszi lehetővé. „Magyarország a tranzitutasokat beengedi ezekből az országokból, ugyanakkor a Romániából és Ukrajnából hazatérő magyar állampolgároknak főszabályként továbbra is 14 napos hatósági házi karanténba kell vonulniuk.”  mondta.

Fii primul care comentează! despre "Maradnak a románokkal szembeni szigorítások"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre PTF Petea
FOTOGALERIE. Vânătoare de contrabandiști, cu ajutorul câinilor, în județul Satu Mare

Închide