MEGA PROIECT. Peste 200 milioane euro în sistemul de furnizare al apei din județ

Proiect record ApaservProiect record Apaserv

Proiect record la Apaserv. Compania demarează o investiție 206 de milioane de euro. Proiectul vizează întreg județul. Sunt prevăzute noi stații de tratare a apei, 3 stații de epurare și extinderea rețelelor existente pe sute de kilometri.

Apaserv demarează investiția record a aproape 206 milioane euro. Potrivit proiectului, se vor extinde rețelele de apă potabilă, cele de canalizare și se vor construi noi stații de tratare și epurare. Anunțul a fost făcut astăzi de Ioan Leitner, directorul companiei.

Licitația pentru proiect va fi demarată anul viitor.

Proiect record la Apaserv

Proiect record Apaserv - carton

Proiect record Apaserv

Rețeaua de canalizare se va extinde cu 448 de km. Sunt prevăzute 3 staţii noi de epurare. Două stații de epurare vor fi extinse și reabilitate. Prin proiect se vor realiza 22 de foraje și o captare se suprafață și 166 km conductă de aducțiune nouă. 9,4 km conductă de aducțiune vor fi reabilitați. 258,7 km de rețele noi de apă potabilă se vor realiza în cadrul proiectului.

71 milioane euro vor merge către sistemul de aducțiune, de furnizare a apei. 87 milioane euro vor costa lucrările pentru apa uzată, canalizare și stații de epurare.

Proiectul se va finanța prin Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. 85% din fonduri vor veni de la UE, iar 13% de la guvernul României. Primăriile care au acțiuni la Apaserv vor asigura 2% din valoarea aproiectului.

Sunt vizate zonele care nu au fost cuprinse în masterplanul inițial. Cei de la Apaserv au investit deja circa 430 de milioane de lei în sistemul de apă și apă uzată din județul Satu Mare. Contribuția nerambursabilă a Uniunii Europene a fost de 78,5% din valoarea proiectului, cea a Guvernului României 12%, a autorităților locale din aria proiectului 1,84%, iar restul de 7,66% a fost suportat de S.C. APASERV SATU MARE S.A. printr-un credit bancar obținut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.Fii primul care comentează! despre "MEGA PROIECT. Peste 200 milioane euro în sistemul de furnizare al apei din județ"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Apaserv
FOTO/VIDEO. Anunț de ultimă oră al Apaserv: lucrările sunt pe final! Când se va relua furnizarea

Închide